Zvezdniki Bayerna v derbiju upravičili vlogo favoritov proti gostiteljem iz Dortmunda

Bavarci v gosteh premagali nogometaše Borussie z 1:0 in še povečali vodstvo v elitni nemški ligi.

Objavljeno
26. maj 2020 18.00
Posodobljeno
26. maj 2020 23.26
Nogometaši Bayerna so se takole veselili zmage nad igralci dortmundske Borussie. FOTO: AFP
Berlin - Ljubljana – V velikem derbiju 28. kola elitne nemške lige so nogometaši dortmundske Borussie doma izgubili proti zvezdnikom Bayerna. Münchenčani, ki so jim poznavalci pripisovali več možnosti za zmago, so tako upravičili vlogo favoritov.

Zmagoviti gol je dosegel Joshua Kimmich, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega strela v 43. minuti spravil žogo za hrbet domačega vratarja Romana Bürkija. Bavarci so s pomembnim uspehom naredili velik korak k novi lovoriki – že jubilejni trideseti.

Toda Thomas Müller, eden od junakov Bayerna, ki branijo naslov nemških prvakov, kljub zajetni prednosti sedmih točk opozarja, da v boju za lovoriko ni še nič odločeno. Drugače razmišlja legendarni nemški reprezentant Lothar Matthäus. »To je bil gol za naslov prvaka,« je 59-letni Nemec za televizijsko postajo Sky ovrednotil Kimmichov zadetek.

Zmage v gosteh so se danes veselili tudi nogometaši Wolfsburga, ki so v gosteh presenetljivo kar s 4:1 (0:1; Julian Baumgartlinger 85.; Marin Pongračić 43., 75., Maximilian Arnold 64., Renato Steffen 68.) odpravili igralce Bayerja iz Leverkusna, preostali večerni tekmi Eintracht Frankfurt : Freiburg (3:3, 1:1; Andre Silva 35., Daichi Kamada 79., Timothy Chandler 83.; Vincenzo Grifo 28., Nils Petersen 67., Lucas Hoeler 69.) in Werder Bremen : Borussia Mönchengladbach (0:0) pa sta se razpletli z neodločenima izidoma.

»Rdeči biki« iz Leipziga bodo s Kevinom Kamplom na čelu jutri (18.30) gostili nogometaše Herthe.