Nogometni praznik v Celju

Slovensko izbrano nogometno vrsto čaka drevi ob 20.45 v celjski Areni Petrol vznemirljiv dvoboj z Nizozemsko, vodilno ekipo skupine G v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu.

Objavljeno
28. marec 2007 11.08
Trening slovenske izbrane vrste pod vodstvom selektorja Keka
Celje - Slovensko elitno izbrano nogometno vrsto drevi ob 20.45 v celjski Areni Petrol čaka eden najbolj vznemirljivih dvobojev v njeni zgodovini. V mesto ob Savinji prihaja Nizozemska, vodilna ekipa skupine G v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Švici in Avstriji. Tradicionalna močna reprezentanca je absolutna favoritinja, Slovenija pa se eni najbolj šolskih nogometnih ekip na svetu namerava zoperstaviti s kreativnostjo in predrznostjo.


Slovenska izbrana vrsta se je po vrnitvi iz Albanije, kjer je osvojila točko, nastanila v svoji tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju, večino treningov pred današnjim dvobojem pa opravila na slovitem ljubljanskem štadionu za Bežigradom.

Slovenski selektor Matjaž Kek na celjskem obračunu ne more računati na porumenelega Antona Žlogarja, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop poškodvanega Gorana Šukala. Nekaj težav ima tudi nekdanji strah in trepet vseh vratarjev na svetu in zdajšnji selektor nizozemske izbrane vrste Marco van Basten, a njegovi problemi so zaradi kakovostnejše kadrovske izbire veliko manjši od Kekovih.