Nogometno prvenstvo v BiH se nadaljuje

Kljub nedavnim tragičnim dogodkom, ko je v spopadu navijaških skupin za posledicami strelnega orožja življenje izgubil privrženec Sarajeva, Nogometna zveza Bih ne bo prekinila domačega prvenstva.

Objavljeno
07. oktober 2009 20.14
Da. O./STA
Da. O./STA
Sarajevo - Nogometna zveza Bosne in Hercegovine (Bih) je odločila, da navkljub nedavnemu tragičnemu dogodku, ko je pred nedeljskim dvobojem v Širokem Brijegu za posledicami uporabe strelnega orožja življenje izgubil privrženec Sarajeva, ne bo prekinila elitnega domačega državnega prvenstva.

"V kolikor bi prekinili državno prvenstvo, potem bi morali samodejno ukiniti še nacionalno nogometno zvezo in vse reprezentančne selekcije. To bi morda kateremu posamezniku celo ustrezalo, zagotovo pa ne nogometašem in njihovim družinam," je v izjavi za javnost zapisala Nogometna zveza BiH.

V izjavi za javnost je krovna nogometna organizacija v BiH tudi opozorila, da v tem trenutku prekinitev državnega prvenstva ni sprejemljiva, saj je tekmovanje usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze (UEFA). "Vsi tisti, ki so predlagali prekinitev državnega prvenstva, so to naredili v želji, da se skrijejo za odgovornostjo, ker niso sprejeli zakona o preprečevanju nasilja v okviru zakona o športu," je še zapisala nogometna zveza BiH.

V zadnjih dneh je zaradi tragičnega dogodka v Širokem Brijegu zelo napeto. V ponedeljek je okoli sto privržencev nogometnega kluba Sarajevo na ulicah glavnega mesta BiH pripravilo demonstracije in od ministrstva za notranje zadeve zahtevalo temeljito preiskavo zaradi dogodka pred tekmo med Širokim Brijegom in Sarajevom, ko je umrl 24-letni privrženec sarajevskega kluba Vedran Puljić.

 

Pred nedeljsko tekmo v Širokem Brijegu, ki je bila nato odpovedana, je prišlo do številnih spopadov med tamkajšnjo policijo in privrženci Sarajeva, obdukcija pa je pokazala, da je nesrečni Puljić umrl za posledicami strelnega orožja. To je potrdila tudi dežurna tožilka hercegovsko-neretvanskega kantona Vesna Ćavar.

 

Tamkajšnja policija je že odkrila storilca tega dejanja, za 41-letnim Oliverjem Knezovićem, nekdanjim članom hrvaških paravojaških formacij v BiH, pa se je izgubila vsakršna sled.