»Nole« osvojil še tretji turnir v sezoni

Srbski tenisač Novak Djoković je v finalnem obračunu OP Kitajske z 6:2 in 7:6 odpravil Hrvata Marina Čilića. Zmaga je Noletu prinesla 500 točk, kar ga bo znova vrnilo na tretje mesto na lestvici ATP.

Objavljeno
11. oktober 2009 16.34
Da. O.
Da. O.
Peking - Srbski tenisač Novak Djoković se veseli še tretjega osvojenega turnirja v sezoni, saj je v finalu OP Kitajske z 6:2 in 7:6 odpravil Hrvata Marina Čilića.

 

Marin je sicer bolje odprl srečanje, saj je imel že v prvem nizu kar šest brejk priložnosti, ki pa jih ni znal izkoristiti. Srečanje je bilo pri izidu 2-2 in 40-40 prekinjeno na servis Djokovića, saj je pričel padati dež. Po povratku na igrišče je Čilić padel v formi, kar je izkušeni Djoković znal izkoristiti. Tudi drugi niz je Marin odigral presenetljivo dobro, vendar zopet ni uspel realizirati brejk priložnosti, kar je Noletu prineslo še tretji osvojeni turnir v letošnji sezoni.

 

Po tekmi je bil Čilić vidno razočaran: »Tekmo sem odprl odlično, vendar sem po premoru izgubil tisti pravi občutek. Imel sem tudi nesrečo, da je Novak igral izredno dober tenis.« Djoković pa je zmago pospremil z besedami: »Skrivnost moje igre? Ni je. Mislim, da sem danes zmagal predvsem zato, ker sem ohranil mirno kri.«

 

Novak bo za zmago v Pekingu prejel 500 točk, kar ga bo na lestvici ATP vrnilo na tretje mesto, prejel pa bo tudi 450.000 evrov finančne nagrade.