Nole po OP Avstralije spet premagal Federerja

Srb Novak Djoković je zmagovalec teniškega turnirja v Dubaju z nagradnim skladom 1,6 milijona dolarjev. V finalu je prepričljivo premagal Švicarja Rogerja Federerja s 6:3, 6:3.

Objavljeno
26. februar 2011 19.49
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Dubaj - Srbski teniški igralec NovakDjoković je že drugič zapored premagal dolga leta najboljšega tenisača na svetu. Pred nekaj tedni ga je izločil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, z zmago v finalu Dubaja pa je Djoković že tretjič v nizu osvojil ta turnir.

»Res sem dobro igral. Užitek se je meriti z Rogerjem Federerjem, saj moraš za uspeh pokazati vse svoje znanje,« je po zmagi dejal Djoković, ki je prvi niz dobil suvereno, v drugem pa je moral nadoknaditi zaostanek 1:3.

Djoković, ki je tako osvojil svoj dvajseti turnir ATP v karieri, se je močno približal drugemu mestu na svetu. Na prejšnji lestvici ATP je za Federerjem zaostajal manj kot sto točk.

Zvonareva boljša od Wozniackijeve

V finalu turnirja WTA v Dohi je Rusinja Vera Zvonareva s 6:4 in 6:4 ugnala prvo igralko sveta in prvo nosilko tega turnirja, Danko Caroline Wozniacki. Prvi igralki sveta tako ni uspelo osvojiti že 14. turnirske zmage v karieri. Potem ko je pred tednom dni slavila zmago v Dubaju, ji je tokrat načrte prekrižala Zvonareva. Slednja je vknjižila enajsto turnirsko zmago, prvo po turnirju v Pattayi pred letom dni.