Nose in Zrimšek aduta za velike predstave

Končni cilj novomeškega kolesarskega projekta je z mladim moštvom v naslednjih sezonah prestopiti na višjo kakovostno raven – v konkurenco ProContinetal.

Objavljeno
13. marec 2007 08.00
Adria Mobil z mladim moštvom v konkurenco ProContinental
Ljubljana – Moštvo Adrie Mobila je eno najmlajših v konkurenci Continental, povprečna starost 11-članske ekipe pa je 20,3 leta. Končni cilj novomeškega kolesarskega projekta, za katerim ob vseh kolesarjih, trenerjih in strokovnjakih z Milanom Erženom in Bogdanom Finkom na čelu stojita dve ženski (Adria Mobil je po tej plati velika izjema v svetovnem kolesarstvu) – generalna direktorica Adrie Mobila Sonja Gole in predsednica kluba Mojca Novak – je z mladim moštvom v naslednjih sezonah prestopiti na višjo kakovostno raven – v konkurenco ProContinetal.

Milan Eržen je prepričan, da bodo s tem dobili možnost, da se potegujejo za nastop na Giru in drugih dirkah ProToura, ki pa je ta čas za drugoligaško konkurenco zaprt sistem. ProTour se namreč iz strogo zaključenega kroga počasi odpira, saj organizatorji največjih dirk želijo popestriti konkurenco.

V letošnjem programu imajo Novomeščani 40 dirk. V ospredju bodo nastopi v Italiji in seveda največja domača dirka – Po Sloveniji. Naslov najboljšega iz lanske sezone namreč brani Tomaž Nose, ki bo tudi v sezoni 2007 prvi adut moštva za etapne preizkušnje. Petindvajsetletni Nose je dobil močno podporo v šprinterju in novemu kapetanu Juretu Zrimšku, ki pa si je za prvi cilj leta postavil nastop v vožnji na kronometer na svetovnem prvenstvu. Kot so se domenili s selektorjem Martinom Hvastijo, naj bi se Zrimšek v drugem delu sezone v celoti posvetil treningu vožnje na čas, saj gre za enega izmed najbolj nadarjenih kolesarjev v tej zvrsti. Slovenski tour bo tudi letos pisan na kožo Nosetu, saj bo kraljevski vzpon na Vršič bržkone odločilen. Pred tem čaka kolesarje namreč v isti etapi še vzpon na Nevejsko sedlo.

Več si preberite v torkovem Delu!