Nov poraz Kraljev

Po zmagi nad Vancouvrom se je moštvo edinega slovenskega igralca v severnoameriški hokejski ligi NHL vrnilo na stare tirnice. Los Angeles je v Edmontonu izgubil s 3:4.

Objavljeno
28. januar 2007 09.30
Posodobljeno
28. januar 2007 09.30
Edmonton - Po zmagi nad Vancouvrom se je moštvo edinega slovenskega igralca v severnoameriški hokejski ligi NHL vrnilo na stare tirnice. Los Angeles je v Edmontonu izgubil s 3:4, Anže Kopitar pa tokrat ni sodeloval pri nobenem od treh zadetkov svoje ekipe. Poraz je doživela tudi vodilna ekipa vzhodne konference, Bufalo je s 3:5 klonil v tekmi z newyorškimi Otočani.

V preostalih osmih sobotnih dvobojih je Philadelphia izgubila z drugim moštvom iz New Yorka, Rangerji, z 1:2, Ottawa je Boston premagala s 3:1, Columbus pa Minnesoto s 3:2. V kanadskem obračunu je Toronto ugnal Montreal s 4:1, najvišji zmagi pa sta dosegla Pittsburgh, ki je v gosteh premagal Phoenix s 7:2, ter Washington, ki je na svojem ledu odpravil Carolino s 7:3. Florida je New Jersey premagala s 4:2, St. Louis pa je Nashvillu moral priznati premoč s 3:6.

V Edmontonu je Los Angeles dobro začel, a slabo končal. Po drugi tretjini, v kateri sta zadela Patrick O'Sullivan in Brian Willsie, je bilo 3:2 za goste, toda domači so že na začetku zadnjega dela izenačili. strelec je bil Shawn Horcoff, usodo tekmecev pa je zapečatil Ryan Smyth s svojim drugim golom na tekmi v 47. minuti. Velika ovira za goste je bil tudi vratar Jussi Markkanen z 32 obrambami. Philadelphia je doživela deveti zaporedni poraz, njen krvnik pa je bil Jason Krog, ki je za zmago Rangerjev zadel v 43. minuti. Prvi gol za newyorško moštvo je prispeval Jaromir Jagr. Največ zaslug za zmago Ottawe ima vratar Ray Emery, ki je Bostonu ubranil 29 strelov. Patrick Eaves in Chris Neil sta domačim zmago zagotovila z goloma v zadnji tretjini, zadnji gol pa so pripisali Antoinu Vermettu, potem ko so tekmeci z metanjem palice v zadnji minuti preprečili zadetek na prazna vrata.

Washington se je poigral s Carolino, Aleksander Semin je od sedmih golov dosegel dva, Aleksander Ovečkin pa je z enim podaljšal svoj niz tekem, na katerih je dosegel vsaj točko, na enajst. Za zmagovalce je v polno zadel tudi Eric Fehr, ki so ga le dan prej v ekipo vpoklicali iz nižje lige AHL. Ekipa New York Islanders je dosegla prvo domačo zmago po mesecu dni. Padel je Buffalo, Randy Robitaille in Andy Hilbert sta z goloma v manj kot minuti v zadnji tretjini zapečatila usodo vodilne ekipe na Vzhodu. Pred tem je dva gola dosegel Arron Asham. Buffalo je prvič v sezoni izgubil tri tekme zapored. V kanadskem derbiju je Toronto s 4:1 povozil Montreal. Branilec Pavel Kubina je dosegel dva gola, po enega pa sta dodala Mats Sundin in Jeff O'Neill. Častni gol za Montreal je dosegel Tomaš Plekanec.

Za zmago Nashvilla nad St. Louisom sta se s po dvema goloma izkazala Martin Erat in Steve Sullivan, na tekmi v Arizoni pa je Pittsburgh s 7:2 odpravil domačo ekipo. Sidney Crosby in Mark Recchi sta dosegla po en gol in trikrat podala, Ryan Malone, Maxime Talbot, Ryan Whitney, Jarkko Ruutu in Ronald Petrovicky pa so napolnili mrežo domače ekipe.