Nova Kanadčana pri Olimpiji, slovo dveh Rusov z Jesenic

Po upokojitvi Tomaža Vnuka, odhodu poškodovanega Steva Kellyja ter nepričakovanemu slovesu branilca Remija Royerja je uprava hokejskega kluba Tilia Olimpija hitro poiskala nove okrepitve.

Objavljeno
12. oktober 2009 14.55
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - V Tivoliju že pričakujejo 31-letnega kanadskega napadalca iz Calgaryja, Matta Higginsa. V četrtek pa se mu bo pridružil še 32-letni rojak Travis Brigley.

Higginsa so leta 1996 v prvem krogu nabora severnoameriške lige NHL kot 18. izbrali Montreal Canadiens, za katere je tudi odigral 57 tekem. Zadnjih šest sezon pa je igral v nemški DEL; najprej tri v Iserlohnu, zadnje tri pa v Ingolstadtu.

Brigleyja pa so prav tako leta 1996 v drugem krogu nabora NHL izbrali pri moštvu Calgary Flames. V NHL je odigral 55 tekem za Calgary in Colorado Avalanche, zadnje tri sezone pa je nastopal v nemški DEL, najprej dve sezoni v Augsburgu, zadnjo pa v Hamburgu. Tako Higgins kot Brigley bosta z Olimpijo podpisala pogodbi do konca sezone.

Jeseničani odpustili Troščinskega in Firsanova

Jesenice - Potem ko sta že v tretji tretjini na petkovi tekmi proti Medveščaku Andrej Troščinski in Konstantin Firsanov ostala na klopi za rezervne igralce in ju ni bilo v moštvu niti na nedeljski tekmi, je športni direktor Acroni Jesenic Zvone Šuvak danes uradno potrdil, da se omenjenima igralcema zahvaljuje za sodelovanje.

Andrej Troščinski je na 11 tekmah zbral šest točk za tri zadetke in tri podaje, statistika Konstantina Firsanova pa je pri točkah ostala prazna, zbral pa je 29 kazenskih minut.