Nova poškodba Bena Udriha

Slovenski košarkar Beno Udrih, ki igra v severnoameriški košarkarski ligi NBA, si je na pripravljalni tekmi Sacramenta pred začetkom prvenstva poškodoval koleno.

Objavljeno
16. oktober 2009 13.57
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - V tem trenutku še ni mogoče napovedati, koliko časa bo slovenski reprezentant Beno Udrih odsoten z igrišč. Udrih je v zadnji četrtini tekme v Las Vegasu, ki jo je njegovo moštvo Sacramento Kings izgubilo proti Los Angeles Lakers (92:98), parket zapustil zaradi poškodbe kolena.

"Pet minut in 25 sekund pred koncem je na levo koleno Šempetrčana nesrečno padel eden od njegovih soigralcev. Kako resna je poškodba, bo znano kasneje," so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Udrih, mlajši brat reprezentanta Sama, je zaradi poškodbe na zadnji pripravljalni tekmi slovenske reprezentance izpustil septembrsko evroprsko prvenstvo na Poljskem.

Na ekshibicijski tekmi v mestu igralništva sta sicer nastopila dva Slovenca. Več točk je zbral Saša Vujačič za Lakerse, 10, od tega je bil enkrat uspešen s trojko, medtem ko je Udrih do poškodbe zbral šest točk.

Pod obročema je ponoči zaigral še en slovenski košarkar Rašo Nesterović s svojimi Toronto Raptorsi. Toronto je gostil Houston Rockets in vpisal še četrti poraz v pripravljalnem obdobju s 112:124. Nesterovićevih deset točk je bilo premalo za spremembo izida v dvorani Air Canada Center v Torontu.