Nova slovenska kolajna

Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na sredozemskih igrah v španski Almerii poskrbel za novo kolajno v slovenskem taboru. V disciplini K-1 je osvojil bronasto odličje in slovensko zbirko povečal na štiri kolajne.

Objavljeno
25. junij 2005 17.29
Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na sredozemskih igrah v španski Almerii poskrbel za novo kolajno v slovenskem taboru. V disciplini K-1 je na 1000 metrov osvojil bronasto odličje in slovensko zbirko povečal na štiri kolajne. Zmagal je Hrvat Stjepan Janič, srebro pa je osvojil francoski kajakaš Cyrille Carre.

Kajak kanu na mirnih vodah je v Sloveniji mlad šport, ki pa napreduje iz leta v leto. To dokazuje tudi prva kolajna na večjih tekmovanjih, na sredozemskih igrah v Almerii je v tekmi na 1.000 metrov bron osvojil kajakaš Jernej Župančič Regent. Njegov uspeh je s petim mestom na isti razdalji dopolnila kajakašica Špela Ponomarenko.

"Čeprav sem bil v predtekmovanju najhitrejši, sem zadovoljen tudi z bronom, saj boljši tekmovalci v predtekmovanju niso veslali na vso moč. V finalu je bila zmaga nedosegljiva, saj je bil Hrvat za razred boljši. Z malo boljšo vožnjo, ki sem jo sposoben, pa bi se lahko prebil do srebra. Za javnost je ta uspeh veliko vreden, verjetno meni, da je to moj dosežek kariere, toda sam sem bolj ponosen na finale svetovnega prvenstva," je dejal 25-letni Koprčan, ki bo jutri nastopil še na 500 metrov, kjer pa ne pričakuje veliko: "Konkurenca na tej razdalji je mnogo hujša. Moj cilj je finale, do medalje bom težko prišel, no pustimo se presenetiti."

Več pa od 500 metrske razdalje pričakuje Ponomarenkova: "Pričakujem, boljši izid od današnjega, saj je to moja paradna disciplina."