Nova zmaga Pegana v svetovnem pokalu

Slovenski telovadec Aljaž Pegan je na svetovnem pokalu v Osijeku na drogu vknjižil novo zmago. Drugi je bil svetovni podprvak iz Londona Nizozemec Epke Zonderland.

Objavljeno
08. november 2009 20.05
Aljaž Pegan
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Osijek - Slovenski telovadec Aljaž Pegan je na svetovnem pokalu v Osijeku na drogu vknjižil novo zmago. Sestavo je dobro izvedel, tudi seskok mu je bolje uspel kot na minulem SP v Londonu, ko ga je prav ta prvina stala kolajne, in z oceno 15,675 točke osvojil zmago. Drugi je bil svetovni podprvak iz Londona Nizozemec Epke Zonderland (15,55).

Zmaga Pegana pred nizozemskim tekmecem je še toliko več vredna, saj je bil do današnje tekme prav Zonderland vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala na tem orodju s 170 točkami, Pegan mu je na drugem mestu sledil s 154. A po današnjem "dvoboju", ki ga je dobil slovenski as, sta tekmeca pred zadnjo tekmo sezone, ki bo prihodnji konec tedna v Stuttgartu, izenačena na prvem mestu s po 180 točkami.

V današnjem finalu parterja je nastopila tudi telovadka Saša Golob in z oceno 12,7 točke zasedla sedmo mesto.

Že v sobotnem finalu na konju z ročaji je uspešno nastopil tudi Sašo Bertoncelj, ki je osvojil srebrno kolajno; boljši od njega je bil le svetovni prvak Kitajec Zhang Hongtao. Odličje pa ni bila njegova edina nagrada, saj se je Bertoncelj s sobotnim uspehom tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpel med najboljšo trojico sveta.