Novi celjski stadion Arena Petrol

Slovenski naftni trgovec Petrol bo v naslednjih štirih letih glavni pokrovitelj novega celjskega stadiona, s čimer bo celjski lepotec dobil tudi novo ime. Imenoval se bo Arena Petrol.

Objavljeno
07. oktober 2004 16.40
Dobrodošli na stadionu Arena Petrol
Celje/Ljubljana - Slovenski naftni trgovec Petrol bo v naslednjih štirih letih glavni pokrovitelj novega celjskega stadiona, s čimer bo celjski lepotec dobil tudi novo ime. Imenoval se bo Arena Petrol. Pogodbo, ki med drugim določa, da bo novi pokrovitelj Celjanom pomagal pokrivati stroške vzdrževanja objekta in igrišča, so danes podpisali predsednik uprave Petrola Janez Lotrič, prvi mož gradbene družbe CMC Marjan Vengust in celjski župan Bojan Šrot.

Stadion, ki je v tem trenutku najmodernejši tovrsten objekt v Sloveniji, se lahko pohvali s skoraj desetisoč sedeži. Svoj krst je sicer že doživel na spomladanski prijateljski tekmi slovenske reprezentace z Latvijo (bilo je 0:1 za Latvijce), znova pa bo v središču zanimanja slovenskih ljubiteljev okroglega usnja v soboto zvečer, ko bodo v Celju gostovali favorizirani Italijani.