Novi dirkalnik predstavil še Williams

Moštvo Franka Williamsa si po slabi lanski sezoni s spremenjeno ekipo in izboljšanim dirkalnikom obeta dobre rezultate.

Objavljeno
02. februar 2007 17.55
Ekipa AT&T Williams
Oxford - Ekipa formule 1 Williams, ki je ob podpisu nove sponzorske pogodbe spremenila ime in se po novem imenuje AT&T Williams, je na sedežu moštva v bližini Oxforda predstavila nov dirkalnik za prihajajočo sezono. Lani šele enajstouvrščeno moštvo v konstruktorski razvrstitvi se bo v sezono 2007 podalo z bolidom FW29.

Kot kaže, so po izredno slabi sezoni pri Williamsu močno zavihali rokave. "Lanska sezona gotovo ni bila naša najboljša," je nekoliko sarkastično na kratko opisal lanski dosežek šef moštva Frank Williams, ki je dodal, da jih v naslednjih dneh čaka še veliko dela, med drugim tudi podpis še ene pomembne sponzorske pogodbe.

Novi sponzorji in nov dirkalnik pa niso edine novosti, saj bo v prihodnji sezoni barve Williamsa ob Nicu Rosbergu, lani je v svoji premierni sezoni zasedel 17. mesto v posamični razvrstitvi, branil Avstrijec Alexander Wurz , ki je zapolnil izpraznjen sedež po odhodu Avstralca Marca Webbra. Japonec Kazuki Nakadžima je postal novi testni voznik moštva in je na tem mestu zamenjal prav Wurza.