Novi Real rešuje stari Raul

Čeprav je Real Madrid v poletnem prestropnem roku zapravil rekordnih 250 milijonov evrov za zveneče okrepitve, je bil glavni junak uvodne zmage španskega prvenstva proti Deportivom staroselec Raul (3:2)

Objavljeno
31. avgust 2009 15.09
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Madrid - »Saj veste, najbolj pomembno je, da smo na štartu sezone zmagali. Seveda še nismo v pravi formi, ker je tu toliko novih obrazov. Toda ne skrbite, napredujemo iz treninga v trening,« je zmago madridskega Reala nad Deportivom zgovorno opisal Xabi Alonso, eden od šestih novincev v začetni enajsterici novega Realovega trenerja Manuela Pellegrinija.

Moštvo iz La Coruñe, ki po moči sodi v zgornjo polovico španskih klubov, je povzročalo veliko preglavic ambicioznim Madridčanom, ki so za hitro prenovo zasedbe že odšteli 250 milijonov €. Neverjetno, najboljši na igrišču je bil »grdi raček« Raul, dolgoletni kapetan, ki bi ga mnogi navijači belega baleta najraje posadili na rezervno klop, ali pa mu nemara priredili poslovilno tekmo.

Raul je namreč zabil prvi gol za gostitelje (bržčas iz ofsajda) in priigral drugega, potem ko je spretno izsilil enajstmetrovko; najdražji nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo z natančnim udarcem ni zamudil priložnosti za vpis med strelce ob svojem debiju na štadionu Santiago Bernabeu. Ko so gostje (izenačili so na 1:1 in 2:2) zapravili dve priložnosti za senzacijo, pa je mir v bogato hišo prinesel (ob vseh napadalcih v igri) defenzivni vezist Lassane Diarra.

»Jasno je, da bomo ob tako v napad usmerjenem moštvu prejemali več golov, kot bi jih sicer. Drži pa, da na treningih odpravljamo prav napake v obrambi,« je pojasnil razmerje obramba-napad prišlek iz Liverpoola, Alvaro Arbeloa.

Čeprav Barcelona gijonski Sporting gosti šele drevi, pa je bilo v katalonski metropoli živahno že včeraj. Evropski prvaki so v svoje vrste zvabili kmalu 23-letnega ukrajinskega branilca Dmitrija Čigrinskega, zanj pa Šahtarju, ki so ga v petek premagali v Monte Carlu, odšteli 25 milijonov €.