Novi trener Jeseničanov je Mike Posma

Novi trener hokejistov Acronija Jesenic je Američan Mike Posma, ki je s hokejisti Olimpije v sezoni 2007/2008 prišel v finale avstrijske lige. Na tem mestu bo zamenjal Ildarja Rahmatulina.

Objavljeno
08. november 2009 17.17
P. Z.
P. Z.
Jesenice -  Potem ko je pred dvema sezonama poskrbel za hokejsko pravljico v Ljubljani, bo ameriški trener Mike Posma skušal podobno zgodbo spisati tudi pri večnih tekmecih z Jesenic. Tudi takrat je po nizu porazov zamenjal Ildarja Rahmatulina in Olimpijo popeljal v finale razširjenega avstrijskega prvenstva.

Na Gorenjskem mu bo to sicer težko uspelo, a bo prav gotovo poskrbel za pestro dogajanje na Slovenskem, kjer je to zimo grozila prava hokejska uspavanka. Še posebej, če bo v Podmežaklo zvabil še starega lisjaka in najboljšega prijatelja Todda Elika …

Novica o imenovanju Posme za »head coacha« pri slovenski prvakih je takoj razvnela navijaške strasti na južni strani Karavank. Spletni forumi so takoj zaživeli, strežnik na uradni spletni strani se je včeraj popoldne zaradi navala obiskovalcev redno »sesuval«.

Da so se na Jesenicah po obupnem začetku sezone, v katerem so na 20 tekmah razširjene avstrijske lige dosegli le dve zmagi in so trdno na dnu lestvice z najmanj doseženimi in največ prejetimi goli, odslovili Rahmatulina, ni nobeno presenečenje. Ko so Jeseničani pred začetkom sezone osvojili poletno ligo in večne tekmece iz Ljubljane razbili s 7:1, si nihče ni mislil, da bodo »železarji« po dobri tretjini sezone praktično že brez možnosti za nastop v končnici, pa četudi je bilo jasno, da bodo z daleč najnižjim proračunom v ligi bili boj pri dnu lestvice.

»Rahmatulinu bi se rad zahvalil, ker je bil kljub težkim razmeram pripravljen prevzeti ekipo Jesenic. Kljub temu, da ta napreduje, zmag ni, zato sem se odločil za zamenjavo. Novega trenerja mi je v okviru proračuna, ki mi je na voljo, uspelo prepričati in pride na Jesenice v ponedeljek,« je v prvem obvestilu za javnost povedal športni direktor Zvone Šuvak, ki imena novega stratega ni želel izdati. Včeraj pa se je izvedelo, da bo to nihče drug kot 42-letni Posma, katerega strokovnost ni bila nikoli vprašljiva, bolj pa je v oči bodlo prijateljevanje in nočno zabavanje s hokejisti, še posebej Elikom. Triinštiridesetletni veteran NHL je nazadnje igral v Švici, vendar je izrazil željo po vrnitvi v Slovenijo. Povezovali so ga z Olimpijo, zdaj so resnejši kandidati Jeseničani ...

Posma je bil v tej sezoni brez službe in dogovor z Jesenicami bo zanj nova priložnost, da pokaže znanje in morebitne bodoče delodajalce prepriča, da se je vrnil k športnemu načinu življenja. V Slovenijo bo prispel danes dopoldne, popoldne pa se predstavil ekipi in vodil prvi trening. Krst na klopi Jesenic bo doživel v petek na gostovanju pri vodilnemu Gradcu. Domačim navijačem, ki so vest sprejeli z mešanimi občutki, pa se bo predstavil v nedeljo proti Medveščaku.