Novi zmagi San Antonia in Charlotte

Ekipa San Antonio Spurs je v košarkarski ligi NBA premagala Washington Wizards, Beno Udrih pa je za zmagovalce dosegel osem točk, štiri skoke in podajo.

Objavljeno
14. januar 2007 12.00
Beno Udrih
New York - Ekipa San Antonio Spurs je v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagala Washington Wizards s 93:80, Beno Udrih pa je za zmagovalce igral 18 minut, dosegel osem točk, štiri skoke in podajo. Charlotte Bobcats je ugnala Philadelphio 76ers z 89:83, Primož Brezec pa je v 17 minutah za Charlotte vknjižil šest točk, štiri skoke in podajo. Minnesota Timberwolves je doma premagala New Jersey Nets s 109:98, Boštjan Nachbar pa je v 15 minutah dosegel 11 točk za New Jersey. Sacramento Kings je doma po podaljšku izgubil s Houston Rockets s 111:115, v svojih dvoranah pa sta klonili tudi ekipi Los Angeles Clippers s Cleveland Cavaliers (92:104) in Utah Jazz z moštvom Miami Heat (110:119). Pred svojimi gledalci so zmagala moštva Chicago Bulls z Memphis Grizzlies kar s 111:66, Phoenix Suns z ekipo Orlando Magic s 107:101 in Detroit Pistons z ekipo Boston Celtics z 81:73.

Argentinec Manu Ginobili je zadel 19 točk, Tim Duncan 18 in imel 11 skokov, Francoz Tony Parker 13 točk in 10 skokov, Argentinec Fabricio Oberto pa pet točk in 10 skokov za Spurse, ki so igrali izvrstno predvsem v obrambi. Gilbert Arenas, prvi strelec Wizardsov s povprečjem 30 točk na tekmo, je ostal daleč za svojim običajnim izkupičkom (17 točk), skupaj s soigralci je zbral pičlih osem podaj, iz igre pa je ekipa metala le 27:87, 31-odstotno. Kevin Garnett je ob 32 točkah prišel do mejnika na tekmi Minnesote in New Jerseyja, saj je z novimi 14 skoki prešel mejo 10.000 skokov v NBA karieri kot 32. igralec v zgodovini. Mrežice so na začetku zadnje četrtine vodile s petimi točkami naskoka, vendar Jasonu Kiddu (24 točk, 13 podaj in šest skokov) ter soigralcem ni uspelo zadržati prednosti. "Še nikoli nisem videl bolj grde zmage," je dejal trener Bobcatsov Bernie Bickerstaff, ko je po tekmi spomnil na napako uradnika svoje ekipe, ki na seznam moštva ni vpisal novega člana Jeffa McInnisa. Ta je bil zato po vstopu v igro v prvi četrtini izključen, ob koncu zadnje pa sta za nameček prvi strelec Adam Morrison (17 točk) in pomočnik trenerja John-Blair Bickerstaff dobila še tehnični napaki. Bobcatsi so zato izgubili 17 točk prednosti, pa kljub temu na koncu iztržili tretjo zaporedno zmago v derbiju začelja vzhodnega dela lige.

V Salt Lake Cityju je tekma trajala skoraj tri ure, saj so sodniki stalno prekinjali igro zaradi grobe igre; igralci so skupaj metali 99 prostih metov, največ Dwyane Wade (21:23), ki je zbral 32 točk in 10 podaj za košarkarje Miamija, ki so zadeli kar 42 od 45 prostih metov, kar je prevesilo tehtnico v njihovo korist. Francozu Borisu Diawu je le en skok manjkal do trojnega dvojčka (19 točk, 11 podaj 9 skokov), Steve Nash je dodal 23 točk in osem podaj, Phoenix pa je za deveto zaporedno zmago zaustavil tudi zadnji poskus Orlanda za preobrat, ki sta ga je vodila Jameer Nelson (26 točk) in Turek Hedo Turkoglu (18). Odsotnost Argentinca Andresa Nocionija in Bena Wallaca, članov prve peterke Bikov, se ekipi ni poznala, saj so Ben Gordon (24 točk), Kirk Hinrich (20 točk, osem podaj) in Luol Deng (18) s soigralci prišli do najlažje zmage v sezoni. Memphis je dosegel vsega 66 točk, največ Španec Pau Gasol (16 točk in 13 skokov).

Košarkarji Detroita so po "sramotnih" porazih s Charlotte in Atlanto, ekipi sta skupaj v tej sezoni zbrali 23 zmag, vendarle prišli do zmage z Bostonom, ki je klonil četrtič zapored navkljub rekordnim 24 točkam v karieri Geralda Greena, ki pa je napravil namerno osebno napako v zadnji četrtini, po kateri se njegova ekipa ni več tesneje približala tekmecem. V Sacramentu je Tracy McGrady zbral 37 točk in devet podaj, eno asistenco manj pa je ob 22 točkah za Houston dosegel Rafer Alston. Za Kralje sta bila najuspešnejša Ron Artest (34 točk) in rezervist Corliss (30 točk in 12 podaj). V Los Angelesu sta bila na žalost domačih gledalcev najboljša LeBron James (28 točk) in Zydrunas Ilgauskas (20), Cleveland pa je ubranil sloves trenutno najboljše ekipe vzhodnega dela lige.