Nowitzki bogatejši od Ronalda

Spletna stran hoopshype.com je objavila največje "zaslužkarje" med evropskimi košarkarji. Največ v ligi NBA prisluži Nemec Dirk Nowitzky, ki na sezono pri Dallas Mavericks prejme po 13,7 milijona evrov.

Objavljeno
22. september 2009 12.24
P. Z./STA
P. Z./STA
New York - Dirk Nowitzki, ki je izpustil minulo evropsko prvenstvo, je tako najbolje plačani evropski športnik. Zasluži namreč več kot nekateri najboljši evropski nogometaši. Z 270.000 evri na teden (preračunano iz letnega zneska) je plačan bolje kot na primer Cristiano Ronaldo (12 milijonov na leto) ali Zlatan Ibrahimović (9 milijonov).

Na drugem mestu med evropskimi košarkarji v NBA sta Španec Pau Gasol in Rus Andrej Kirilenko (11,4 milijona evrov na sezono), četrti je Srb Predrag Stojaković (9,8).

Slovencev med prvimi petnajstimi "zaslužkarji" iz Evrope v NBA ni, Rašo Nesterović naj bi pri ekipi Toronto Raptors na sezono prejel po 1.3 milijona evrov na sezono. Za primerjavo, Srb Darko Miličić, ki je na repu petnajsterice najboljših evropskih zaslužkarjev v NBA, na sezono dobi nekaj več kot pet milijonov evrov.