Nowitzki spet blizu trojnega dvojčka

V košarkarski ligi NBA je v Teksasu spet blestel zvezdnik domačega moštva Dallas Mavericks Nemec Dirk Nowitzki. V noči na nedeljo so zaigrali tudi štirje Slovenci.

Objavljeno
25. februar 2007 12.00
Nowitzki: 31 točk, 11 skokov in osem podaj
Los Angeles- V severnoameriški košarkarski ligi so se v noči na nedeljo na tekmi Charlotte Bobcats - Toronto Raptors na igrišču srečali tudi trije slovenski košarkarji. Primož Brezec je v dresu domačih, ki so klonili s 76:93, v 11 minutah zbral štiri točke in dva skoka, na drugi strani pa je Radoslav Nesterovič v 16 minutah k zmagi prispeval šest točk, dva skoka ter po eno podajo, ukradeno žogo in blokado, na parket pa je za minuto stopil tudi Uroš Slokar in v statistiko vpisal skok.

Zmago je v dresu San Antonia, ki je bil s 102:71 boljši od Seattla, vknjižil tudi Beno Udrih, ki je v 12 minutah zbral sedem točk ter po en skok in ukradeno žogo. Na preostalih tekmah so Dallas Mavericks s 115:95 premagali Denver Nuggets, Los Angeles Clippers so bili s 103:90 boljši od Golden State Warriors, Milwaukee Bucks pa s 109:90 od Philadelphia 76ers.

V Teksasu je spet blestel zvezdnik domačega moštva Dallas Mavericks Nemec Dirk Nowitzki, ki je k zmagi nad Denverjem prispeval 31 točk, 11 skokov in osem podaj. "Do zdaj nam je uspelo nekaj res dobrih stvari in novinci so se odlično vklopili v moštvo. Resda nam je šlo do sedaj kot po maslu, a ne smemo zaspati in popustiti, saj se nam to hitro lahko maščuje. Četudi smo dobili nekaj tekem, nas to ne sme uspavati," je odločen Nowitzki. Josh Howard je za Dallas, ki je zbral 11 zmag zapored, v domači dvorani pa rekordnih 19, kljub bolečemu gležnju zbral 27 točk. Telički so s tem postali tudi šele četrto moštvo v zgodovini prvenstva NBA, ki so mu v eni sezoni uspeli trije zmagoviti nizi z najmanj desetimi zmagami zapored.

Glavni razlog za ta izjemen niz je prav Nowitzki, nemški čudežni deček - "wunderkind" -, ki je iz tekme v tekmo bližje naslovu najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone. "Še petič sem se trojnemu dvojčku močno približal, a do zdaj ga še nisem vknjižil. Žoga odlično kroži med vsemi igralci in prav vsak od nas se trudi najti 'odprtega' košarkarja, ki ima najlažjo pot do koša. Tudi zato nas je zelo težko premagati," je dejal nemški košarkar.

"Trudimo se," je na kratko razložil Nowitzkijev soigralec Jason Terry: "Vedno skušam nase povleči čim več igralcev, da bi Dirk lahko metal, a se vedno ne izide. Vem, da si trojnega dvojčka močno želi, in zatrdil sem mu, da bo slej ko prej prišlo tudi do tega. Brez dvoma."

Trener gostov, ki so izgubili še četrtič zapored, George Karl in zvezdnik Allen Iverson sta si prislužila tehnični napaki, ko je Denver zaostal za 15 točk in do konca si ni več opomogel. "Odlično so se znašli v vseh elementih igre, sami pa nismo našli orožja," je priznal Iverson, ki je zbral 26 točk, največ pri gostih - 34 - pa jih je zbral Carmelo Anthony.