Nowitzki spet navduševal

Dirk Nowitzki je v tekmi proti Milwaukeeju zbral 38 točk, 11 skokov in osem podaj. Na tekmi med New Jerseyjem in San Antoniom pa sta si nasproti stala Boštjan Nachbar in Beno Udrih.

Objavljeno
14. februar 2007 11.35
"Wunderkind" Nowitzki
New York - V noči na sredo sta si v severnoameriški ligi NBA na tekmi med New Jerseyjem in San Antoniom nasproti stala dva slovenska košarkarja; Boštjan Nachbar je v dresu domačih odigral 25 minut in zbral sedem točk in štiri skoke, kar pa je bilo premalo, da bi preprečil visoko zmago gostov s 107:82, za katere je Beno Udrih v osmih minutah zbral osem točk pri stoodstotnem metu iz igre ter dve podaji. Rašo Nesterovič je v gosteh pri Chicagu za Toronto k tesni zmagi (112:111) v osmih minutah prispeval osem točk in podajo, Uroš Slokar pa ni igral.

Od Slovencev je igral še Saša Vujačič v dresu moštva Los Angeles Lakers, ki je doma za točko (106:107) klonilo proti gostom iz New Yorka, Vujačič pa je v desetih minutah zbral pet točk, skok ter po dve podaji in blokadi. Miami Heat je bil s 104:85 boljši od Portlanda, Milwaukee je v domači dvorani s 93:99 klonil proti Dallasu, Memphis je doma s 108:104 premagal New Orleans, Houston pa je bil po podaljšku s 109:104 boljši od Sacramenta.

Čeprav Dallas Mavericks na gostovanju v Milwaukeeju niso najbolje igrali, pa jim je vnovič na pomoč priskočil nemški "wunderkind" Dirk Nowitzki. Čudežni deček je zbral 38 točk, 11 skokov in osem podaj, Dallas pa je 16-točkovni zaostanek spremenil v zmago z 99:93, kar je bila za moštvo iz Teksasa že osma zapored. "Dirk Nowitzki je enostavno neverjeten! Ne vem, kaj drugega bi sploh rekel. Včasih se zalotim, da le obsedim in ga z užitkom opazujem, ker je tako dober," je navdušeno razkril trener Dallasa Avery Johnson. Josh Howard je za vodilno moštvo lige dodal 15 točk, Jerry Stackhouse pa 13. Pri domačih, ki so izgubili še 13. od zadnjih 15 tekem, je bil najboljši Ruben Patterson z 20 točkami, Andrew Bogut pa jih je zbral 16 in temu dosežku dodal še 17 skokov.