Nunar: Razlogov za nezadovoljstvo ni

Konec tedna se je s štafetnima tekmama v Hochfilznu končala prva tretjina biatlonskega svetovnega pokala 2006/07. Končno so vidnejše uvrstitve dosegli tudi slovenski biatlonci.

Objavljeno
19. december 2006 18.20
Tadeja Brankovič
Šenčur - Konec tedna se je s štafetnima tekmama v Hochfilznu končala prva tretjina biatlonskega svetovnega pokala 2006/07. Končno so vidnejše uvrstitve dosegli tudi slovenski biatlonci, ki lahko pomirjeni odidejo na božično-novoletni oddih pred nadaljevanjem sezone. Naslednje tekme bodo na vrsti že 3. januarja v nemškem Oberhofu.

"Pretiranega razloga za nezadovoljstvo ni. Smo tam nekje, kamor v tem delu sezone sodimo. Morda je manjkala še kakšna boljša uvrstitev Tadeje Brankovič in Janeza Marič, a smo skupaj veseli, da sta pred tem premorom naredila izid, s katerim bosta lažje nadaljevala, pravzaprav pa nam bo lažje vsem skupaj. Seveda se bo treba čez praznike malo spočiti, nato pa še nekoliko pobrusiti formo. Nekaj podobnega velja za Tejo Gregorin, ki je sezono začela po pričakovanjih, žal pa je prav ob koncu zbolela," je nastope na prvih treh postajah svetovnega pokala ocenil direktor slovenskih reprezentanc Borut Nunar.

Trenutno so med najboljšo trideseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala trije Slovenci. Teja Gregorin je 21., Tadeja Brankovič 26. in Janez Marič 27. "To nam odpira tudi lepe možnosti za naprej. Veseli smo predvsem zaradi Mariča, saj vse kaže, da bomo ob spodobnem nadaljevanju imeli v naslednji sezoni lahko enega tekmovalca več na tekmah, kar nam bo v moškem delu ponudilo povsem nove pogoje."

Nunar je bolj zaskrbljen nad moškim delom ekipe. "Razen Mariča vsi potrebujejo še veliko učenja, da bodo lahko redno prihajali do točk. To se je videlo tudi v štafeti, kjer tekmujemo kar malo na silo. Na srečo je vsaj Klemen Bauer 'že pokazal zobe' in osvojil prve točke. Ostali še precej nihajo, a od njih ne smemo pričakovati preveč, saj gradimo ekipo za prihodnost. Pri dekletih je manjkal kakšen vrhunski izid Brankovičeve, Teja Gregorin je nastopala zelo dobro, Andreja Mali je končno spet v točkah, a bosta morali z Dijano Grudiček v nadaljevanju pokazati pravo formo. Obe, predvsem Grudičkova, sta imeli v pripravah na sezono nekaj manj treninga, zato pričakujem, da bosta po novem letu boljši."

Prva slovenska aduta ostajata Janez Marič in Tadeja Brankovič, zato Nunar upa, da sta oba z zadnjimi uspehi dobila potrebno samozavest. "Oba sta si postavila visoke cilje in malce podlegla pritisku. Tadeja je na zadnji tekmi ob zgrešenem strelu že osvojila peto mesto in bi bila z ničlo na stopničkah, povsem blizu najboljšim je tudi Marič, ki je v Hochfilznu ob 11. mestu dosegel četrti čas teka. Računam, da se jima bo zdaj odprlo."

V slovenskem taboru pa si močno želijo tudi snežnih padavin. Že konec tedna je na sporedu tekma slovenskega pokala, vendar bo večina najboljših bržkone počivala, 30. decembra pa vse čaka tekma državnega prvenstva s skupinskim startom. Seveda pa si vodstvo želi tudi nekaj treningov na Rudnem polju. "Upam, da bo zapadel sneg in da bomo ujeli nekaj snežnih dni, drugače bo treba trenirati kje drugje, čeprav nikjer v Srednji Evropi niso prav rožnati pogoji. V novembru je na Pokljuki že padlo 20 centimetrov snega in predvsem mlajši tekmovalci so že opravili nekaj treningov. Trenutno pa so pogoji slabi, saj dežuje, a upam, da se bo v teh dneh kaj spremenilo in da bomo ob nizkih temperaturah tudi sami lahko pripravili nekaj snega," je še povedal Nunar.