Obetaven začetek v Splitu

Na tradicionalnem splitskem olimpijskem jadralskem tednu, na katerem tekmuje 109 jadralk in jadralcev iz 13 držav, se je za 13-člansko slovensko jadralsko odpravo dobro začel.

Objavljeno
07. marec 2007 20.32
Split - Tradicionalni splitski olimpijski jadralski teden, na katerem v sedmih izmed enajstih olimpijskih jadralskih razredov tekmuje 109 jadralk in jadralcev iz 13 držav, se je za 13-člansko slovensko jadralsko odpravo dobro začel. V južnem vetru, ki je pihal do 12 vozlov, in deževnem vremenu so vsi slovenski olimpijski jadralski kandidati dobro opravili z edino današnjo regato.

Vasilij Žbogar, ki je prišel v dalmatinsko prestolnico s tritedenskega treninga v Južnoafriški republiki, je bil v edinem današnjem plovu flote 27 laserjev drugi, neprespani Gašper Vinčec, ki je zaradi torkove okvare avtomobila s trenerjem Romanom Teplyjem prišel v Split šele zgodaj zjutraj, pa tretji med 20 jadralci razreda finn.

Tomaž Čopi in Luka Verzel sta v skromni floti 17 posadk dvoseda 470, v kateri jadrajo tudi štiri ženske zasedbe, na drugem mestu. Vesna Dekleva-Paoli in Klara Maučec, povratnici po 20-mesečni jadralski odsotnosti zaradi materinstva krmarke Deklevove, sta bili v prvem regatnem nastopu po juniju leta 2005 najhitrejši med ženskimi pari, skupno pa peti v mešani floti 17 jadrnic. Sestri Teja Černe in Alja Černe sta sedmi, koprska moška posadka Karlo Hmeljak-Mitja Nevečny pa je osma.