Oblak ni več trener Olimpije

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana, je odpustil trenerja Branka Oblaka. Na njegovo mesto naj bi sedel dolgoletni kapetan zeleno-belih Dušan Kosič.

Objavljeno
09. avgust 2009 21.00
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana, ki je v soboto v 4. prvenstvenem krogu izgubil v Mariboru z 0:1, je ostal brez trenerja Branka Oblaka. Slovo s trenerskega mesta zeleno-belih je za neuradno spletno stran ljubljanskega kluba potrdil tudi nekdanji slovenski selektor.

 

"Novica drži, nisem več trener Olimpije. Pogovorila sva se z Izetom Rastoderjem in jaz razumem, da on odloča, ker daje največji del denarja v klub. Z Rastoderjem imava dogovor, da mi bo mesečno izplačal to leto. Dal mi je roko in jaz mu verjamem, saj je on glede teh stvari 'fer' človek," je za Olimpijino neuradno stran povedal Oblak.

 

"Sem pa seveda začuden, da sem dobil odpoved, saj smo igrali vedno bolje. Vedeti morate, da smo mi igrali štiri tekme zapored z najboljšimi slovenskimi ekipami, ki imajo ne le prvoligaške, ampak tudi mednarodne izkušnje, medtem ko smo mi prišli neposredno iz nižje lige in veliko igralcev pravzaprav nima v nogah dovolj tekem na tej ravni. Prav zdaj pa sta dve tekmi v Ljubljani in vse bi lahko popravili po teh dveh tekmah. Resnično sem mislil, da bom dobil priložnost to napraviti. Po drugi strani sem žalosten, da nismo dobili okrepitev, za katere je bilo rečeno, da bodo prišle. Tako naj bi iz Celja dobili tri igralce, dva Argentinca in Gobca. Rastoder je rekel, ko sem prišel, da z nakupi še ni konec, saj naj bi bilo kar nekaj igralcev v sporu s svojimi klubi. No, izteklo se je drugače in na koncu smo kupovali le igralce iz SPINS-a," je še dodal 62-letni strokovnjak.

 

Oblak je hkrati tudi zavrnil kakršno koli zaroto s strani sodelavcev iz strokovnega štaba: "Kje pa, to nikakor ne drži. V strokovnem štabu smo zelo dobro sodelovali. Seveda vsi veste, kdo je kdaj prišel, in je znano, da nisem imel možnosti sestaviti svoje strokovne ekipe, saj so bili vsi ostali že pod pogodbo. Če bi sam izbiral, bi seveda izbral drugače, vendar to nima nobene zveze s tem, kako smo sodelovali. Hadžićevo (Safet Hadžić je bil pomočnik trenerja, op. a.) delo zelo cenim in sem se tudi zanesel na nekatere njegove ideje. Vedeti morate, da smo bili ekipa, kjer je vsak imel določene ideje in določen stil, da smo se dobro dopolnjevali. Jaz nikomur nič ne zamerim."

 

Sicer pa so v javnost prišla namigovanja, da naj bi Oblaka na trenerskem stolčku Olimpije zamenjal nekdanji dolgoletni kapetan zeleno-belih Dušan Kosič, sicer tudi eden glavnih kandidatov za stratega Olimpije že pred začetkom te sezone.