Obrvan: Madžarom vsiliti naš ritem igre

Po dvotedenskem premoru bodo na največjo evropsko rokometno sceno znova stopili igralci velenjskega Gorenja, ki se bodo v soboto, 7. novembra, pomerili z madžarskim Veszpremom, enim favoritov lige prvakov.

Objavljeno
05. november 2009 14.57
P. Z./STA
P. Z./STA
Velenje - Slovensko-madžarski klubski obračun 4. kroga lige prvakov (skupina B) se bo v Rdeči dvorani pričel ob 18.15. Slovenski državni prvaki so na domačem prizorišču doživeli že nekaj spodrsljajev. Predvsem boleč je bil izpad v osmini finala pokalnega tekmovanja, ko so jih izločili sosedi iz Slovenj Gradca, pa tudi v državnem prvenstvu so izgubili nekaj načrtovanih točk.

Dokaj neprepričljive predstave kažejo tudi v evropski elitni druščini, na dosedanjih treh tekmah so namreč osvojili dve točki po domači zmagi nad sarajevsko Bosno, z obeh gostovanj - v poljskem Kielcu in francoskem Chamberyju - pa so se vrnili praznih rok.

Pred izbranci hrvaškega strokovnjaka na velenjski klopi Ivice Obrvana, ki je na sredini tekmi proti Ribnici znova vodil svojo ekipo v državnem prvenstvu, potem ko so mu na torkovi izredni skupščini Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani znižali osemmesečno prepoved opravljanja trenerske funkcije zaradi telesnega napada na sodnika v minuli sezoni, je izjemno pomembna tekma, v primeru vnovičnega poraza pa bi bržkone že lahko pozabili na uvrstitev v drugi del lige prvakov, kamor se iz vseh štirih skupin uvrstijo vodilne štiri ekipe.

Naloga bo vse prej kot lahka, velenjski ekipi bo v soboto na nasprotni strani stala zelo močna in ambiciozna madžarska zasedba, ki so doslej izgubila le uvodno tekmo proti favoriziranemu nemškemu moštvu Rhein-Neckar Löwen, nato pa nanizala dve zaporedni zmagi proti Chamberyju v gosteh in poljskemu Kielcu na domačem igrišču. Veszprem je že dolgo časa član elitne evropske druščine, v zadnjih letih zanj nastopa legendarni celjski vratar Dejan Perić, pred začetkom sezone pa sta se v mestece ob Blatnem jezeru preselila še dva nekdanja igralca celjskega moštva: Renato Sulić in Mirsad Terzić.

"V Rdečo dvorano prihajajo izjemno kakovostni Madžari, ki spadajo v sam vrh evropskega klubskega rokometa. O moči tega moštva ni potrebno izgubljati besed, je eden glavnih favoritov ne le v naši skupini, temveč tudi v ligi prvakov," je uvodoma dejal Obrvan in dodal: "Na Veszprem smo se začeli pripravljati po sredini tekmi proti Ribnici. Pred nami je težka tekma, kljub temu pa se ne smemo obremenjevati z izidom, temveč z našo igro. V obrambi se bomo Madžarom zopestavili z obrambama 6-0 in 5-1. Močnega tekmeca se ne smemo ustrašiti, nameravamo mu vsiliti naš ritem igre. Na sobotnem obračunu bosta manjkala poškodovana srbska igralca Marko Vujin in Ivan Lapčević, a tudi v njuni odsotnosti so Madžari izjemno močni."

"V Rdeči dvorani se obeta pravi rokometni praznik, tako za igralce kot občinstvo. Če bomo prikazali igro, ki smo jo sposobni, potem se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu. V vsakem primeru je pred nami izjemno zahtevna preizkušnja," je na današnji novinarski konferenci dejal slovenski reprezentant v majici velenjskega kluba Jure Natek, medtem ko je njegov klubski in reprezentančni soigralec na položaju krožnega napadalca Miha Žvižej - njegov brat Luka sicer igra za madžarski Pick Szeged - dodal: "Vse bo odvisno od nas samih. Če bomo na naši kakovostni ravni, potem se lahko nadejamo tudi zmagi."

Pravico na slovensko-madžarskem klubskem obračunu bosta delila Španca Antonio Martin Franco in Jose Ignacio Monroy Rodriguez, delegat pa bo Avstrijec Helmut Wille.