Obubožani Mutu brez nogometa 10 dni

Napadalec italijanskega nogometnega prvoligaša Fiorentine Adrian Mutu bo zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišč odsoten deset dni, so sporočili iz vodstva toskanskega kluba.

Objavljeno
07. september 2009 17.28
P. Z./STA
P. Z./STA
Firence - Romun Adrian Mutu je že moral izpustiti kvalifikacijsko tekmo za SP 2010 Romunije proti Franciji (1:1), manjkal pa bo tudi ta teden proti Avstriji.

Poleg tega bo morala Fiorentina brez Mutuja zaigrati na naslednji tekmi italijanskega prvenstva serie A proti Cagliariju in v ligi prvakov proti Lyonu naslednji teden.

Mutu je sicer na robu osebnega bankrota. Svojemu nekdanjemu klubu Chelseaju bo namreč moral plačati 17,2 milijona evrov odškodnine. Chelsea je oktobra 2004 z Romunom prekinil pogodbo zaradi igralčevega uživanja kokaina in od njega zahteval plačilo odškodnine, kar je nato - zaradi škode, ki jo je napravil športu - potrdila tudi FIFA.

Mutu se je na odločitev FIFA pritožil na Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani (CAS), ki pa je njegovo pritožbo zavrnilo. Romunskega nogometaša zdaj torej čaka plačilo zajetne vsote nekdanjim delodajalcem iz Londona, ki so ga od Parme kupili za 17,6 milijona evrov, po pozitivnem dopinškem testu pa ga odpustili oktobra 2004. Mutu je nato odslužil sedemmesečno kazen prepovedi igranja in se kot prost igralec pridružil Juventusu, od tam pa je šel k Fiorentini.