Od Slovencev učinkovit le Nesterovič

V severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na torek vsi trije slovenski košarkarji niso igrali vidnejših vlog. Od Slovencev je točke dosegel le Rašo Nesterovič.

Objavljeno
27. marec 2007 11.57
Igralec New York Knicksov Stephon Marbury
Detroit - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na torek odigrali devet tekem, v katerih pa vsi trije slovenski košarkarji niso igrali vidnejših vlog. Toronto je v gosteh pri Bostonu izgubil s 87:95, Rašo Nesterovič pa je v 18 minutah dosegel osem točk. Uroš Slokar ni igral. San Antonio je visoko s 126:89 premagal Golden State, Beno Udrih pa v desetih minutah ni dosegel koša, je pa v statistiko vnesel skok, dve podaji in eno ukradeno žogo.

V ostalih tekmah so z izjemo New Yorka, ki je z 89:94 klonil proti Orlandu, največ uspeha imela domača moštva. Miami Heat je s 106:89 premagal Atlanto, Houston je s 106:87 ugnal Milwaukee, Chicago je bil s 100:89 boljši od Portlanda, Utah s 103:97 od Washingtona, Phoenix pa s 105:87 od Memphisa. Tekma med Detroitom in Denverjem se je končala po podaljšku, s 113:109 so bili boljši gostitelji iz Detroita.

Detroit dočakal čudež

Detroit je Denver premagal po podaljšku. Za dodatne minute je poskrbel Rasheed Wallace, ki je v rednem delu ob zvoku sirene zadel s kakšnih dvajsetih metrov, nato pa v podaljšku s trojko znova izdatno pripomogel k zmagi Detroita. Gostitelji so za zmago potrebovali čudež in ta se jim je zgodil. Sekundo in pol pred koncem so zaostajali za tri točke (95:98), zatem pa je Wallaceu uspel nor dvoročni met z razdalje. V podaljšku je Denver spet vodil s 106:103, nato pa je Wallace spet zadel za tri in izenačil izid minuto pred koncem tekme. V dresu Pistonsov je bil s 34 točkami najuspešnejši Chauncey Billups, Wallace jih je zbral 22, Antonio McDyess pa jih je dodal 20. Pri Denverju je bil s 24 točkami najboljši Marcus Camby.

New York priznal premoč Orlandu

Edini poraz na domačem igrišču so si privoščili košarkarji New Yorka. Z 89:94 so morali priznati premoč Orlandu. Eden glavnih mož pri odločitvi je bil Jameer Nelson, ki je najprej zadel za tri in izenačenje, nato pa je s še eno trojko goste popeljal v vodstvo. Na koncu je imel v statistiki 18 točk, New York pa je vknjižil četrti zaporedni poraz. Tudi Turek Hedo Turkoglu je dosegel 18 točk, Magici pa zdaj v vzhodni konferenci zasedajo sedmo mesto. Pri Knicksih je bil z 32 točkami najboljši Stephon Marbury.

O'Neal na 12. mesto strelcev lige NBA

V Miamiju je Shaquille O'Neal ob zmagi nad Atlanto s 106:89 zbral 22 točk in s tem na lestvici strelcev NBA za 12. mesto prehitel Reggieja Millerja. Pred tekmo jih je imel O'Neal deset manj kot Millerjevih 25.279, dosežek pa je presegel z uspešno izvajanim prostim metom v prvem polčasu. Ob tem je O'Nealu uspel še en rekord. Kar dvajsetkrat se je namreč znašel na črti prostih metov in jih ob tem 12 zadel, kar je rekord sezone. Poleg tega je v statistiko vnesel še enajst skokov. Pri Atlanti, ki je izgubila četrtič zapored, je bil z 22 točkami najboljši Salim Stoudamire.

Boston prekinil niz porazov

Boston je doma s 95:87 ugnal Toronto. Paul Pierce je zbral 23, Al Jefferson pa 22 točk. S tem je Boston prekinil negativni niz treh porazov. Delonte West je k skupnemu izkupičku prispeval 18 točk, Rajon Rondo pa 16. Gostitelji, ki so sicer najslabše moštvo vzhodne konference, so s to zmago postali zadnja ekipa, ki ji je uspelo na domačem terenu vknjižiti šele deseto zmago. V dresu Toronta je bil z 28 točkami najučinkovitejši T. J. Ford, slovenski košarkar Rašo Nesterovič pa je v 18 minutah prispeval osem točk. Goste je negativno presenetilo še eno dejstvo, Jorge Garbajosa je moral po doseženih petih točkah in skokih z igrišča na nosilih, saj si je pri skoku v blok pri pristanku poškodoval levo nogo.