Odigrana vsa srečanja

Nogometaši Nafte so v 21. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Interblock s 3:1, Koprčani so bili z 2:1 boljši od Bele Krajine, Domžalčani so s 4:0 odpravili Goričane, vijoličasti so doma remizirali (2:2) s Celjem, Ptujčani pa so v gosteh ugnali Ajdovce (1:3).

Objavljeno
04. marec 2007 19.09
NK Lendava-Nafta - NK HIT Gorica
Ajdovščina/Lendava/Koper/Domžale/Maribor - Spomladanski del se je slabo začel za Primorje, za sodnika Skomino, ki ni imel svojega dne, še najslabše pa za nogometaša Drave Srba Daliborja Pešterca. V debiju v slovenski ligi je namreč 31-letni branilec v trku z vratarjem Dabanovičem zaradi odprtega zloma noge že končal sezono. Lepše pa se je začelo za ptujskega prvoligaša, ki je prikazal zelo disciplinirano in odgovorno igro ter zasluženo zmagal.

Po boljšem začetku gostov so gostitelji vzpostavili ravnotežje in zapravili nekoliko obetavnih akcij prek Krstiča, Džuzdanoviča in kasneje Flega. Sledila je 26. minuta, ko je proti ptujskim vratom sam krenil Arnaut, iz gola je stekel vratar Dabanovič in ob posredovanju na robu kazenskega prostora nesrečno zadel Pešterca. Zaradi nesrečnega dogodka je sodnik Skomina prvi polčas podaljšal za šest minut in prav v teh dodatnih minutah so gostje povedli. Udarec iz kota je izvedel Kelenc, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji in povsem neoviran Kronaveter, ki je brez težav ugnal Neneziča. Že v naslednjem napadu je bil izključen Arnaut. V prodoru se je zagradil in ob tem z roko v vrat udaril Kelenca, kar je po novih pravilih pomenilo neposredni rdeč karton za ajdovskega napadalca. Kljub temu so še v prvem delu rdeče-črni imeli priložnost za izenačenje, a je žogo po Džuzdanovičevem strelu z golove črte odbil Prejac.

Mnogo bolj zanimiv in dinamičen je bil drugi del. Najprej je Zilič zapravil kar tri priložnosti za goste, nakar je sledila kazen. Najprej je svojega vratarja Dabanoviča skoraj presenetil Berko, v nadaljevanju te akcije pa je Teinovič le našel prostega Flega, ki je streljal iz obrata in med Dabanovičevima nogama le spravil žogo v mrežo. Toda številčno oslabljenim domačinom so začele pojemati moči, kar so gosti izkoristili za nevarne protinapade. Odločitev je padla v 67. minuti, ko se je po strelu Ziliča žoga od Cvijanoviča odbila do Tisnikarja, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo z 2:1. Popolnoma identičen je bil tudi tretji ptujski zadetek, ko je še drugič na tekmi zabil Kronaveter. V zaključku so Ajdovci zmogli še dovolj moči za dve nevarni akciji Zatkoviča, toda ostalo je pri zasluženi zmago Drave.

* Mestni stadion, gledalcev 900, sodniki: Skomina, Spasojevič (oba Koper) in Zirnstein (Portorož).
* Strelci: 0:1 Kronaveter (45.), 1:1 Flego (56.), 1:2 Tisnikar (67.), 1:3 Kronaveter (77.).
* Primorje: Nenezič, Džuzdanovič (od 46. Šabec), Ostojič, Flego, Lekič (od 85. Mehanovič), Krstič, Zatkovič, Cvijanovič, Mlakar (od 81. Škerjanc), Teinovič, Arnaut.
* Drava: Dabanovič, Berko, Šterbal, Pešterac (od 30. Prejac), Soska, Emeršič, Horvat, Kronaveter, Tisnikar (od 81. Ugo), Kelenc (od 64. Drevenšek), Zilič.
* Rumeni kartoni: Krstič; Pešterac, Prejac.
* Rdeč karton: Arnaut (45.).

Lendavčani boljši od Ljubljančanov

Po pompozni predstavitvi pred nadaljevanjem sezone je edini ljubljanski prvoligaš Interblock kljub zvenečim okrepitvam hitro padel na realna tla. Nafta je sicer večino tekme igrala z igralcem več, toda na koncu štejejo le točke, ki jih tokrat Ljubljančani niso dobili.

Ti so sicer začeli bolj podjetno in že v peti minuti je Pavlovič nevarno meril s prostega strela. Po voleju Mariniča v 14. minuti je Lunder spremenil smer žogi, ki pa je na srečo domačinov zadela le vratnico. Svoj prvi nevarnejši napad so Lendavčani kronali z zadetkom. Po lepi podaji Trenevskega z leve strani je Benko z glavo natančno meril in zadel desni spodnji kot. Tri minute pozneje se Eterovič po hudi napaki Kariča ni najbolje znašel, saj je zapravil veliko priložnost za povišanje vodstva. Z novo nevarnostjo so se gostje morali spoprijeti v 33. minuti, ko je Benko spretno ušel dvema obrambnima igralcema, Galič pa ga je kot zadnji v obrambnih vrstah Interblocka zrušil. Sodnik Bohinc je bil blizu in pokazal rdeč karton nekdanjemu reprezentantu. Številčno premoč bi lahko takoj unovčil Trenevski, ki pa je z lepim strelom z 20 metrov zadel stičišče vratnice in prečke. Ljubljančani so svojo veliko priložnost zapravili v 40. minuti, ko je po kotu Pavloviča Karič neoviran sprožil čez okvir vrat.

V nadaljevanju so se v 55. minuti varovanci Dragana Skočiča nepričakovano veselili izenačenja. Karič se je odločil za strel s 30 metrov, silovit udarec pa je presenetil sicer zanesljivega vratarja Kuzmo in žoga se je znašla za njegovim hrbtom. Številčno šibkejši gosti so bili v teh trenutkih nevarnejši, Pavlovič je med drugim dvakrat dobro meril, a je obakrat Kuzma uspešno posredoval. Kazen je sledila v 76. minuti, ko je Trenevski močno streljal, nekoga je žoga oplazila, spremenila smer in končala v levem spodnjem kotu. Piko na i je postavil Eterovič po dobro izvedenem protinapadu, ko je obšel tudi vratarja in iz "mrtvega" kota zadel nebranjeni del mreže.

* Mestni stadion, gledalcev 1200, sodniki: Bohinc (Poljane), Rep (Radovljica) in Ajdovec (Kranj).
* Strelci: 1:0 Benko (20.), 1:1 Karič (55.), 2:1 Trenevski (76.), 3:1 Eterovič (86.).
* Nafta: Kuzma, Zemljič, Macik, Ošlaj, Bukovec, Ristič, Trenevski (od 84. Celcar), Lunder, Čeh (od 64. B. Gerenčer), Eterovič, Benko (od 64. Kulčar).
* Interblock: A. Adilovič, Grabus, Galič, Pavlovič, Štrbac (od 36. Šalja), Karič (od 79. Čoralič), Elsner, Džidič, Salkič, Marinič, Zavrl.
* Rumeni kartoni: Bukovec, Lunder; Pavlovič, Karič, Grabus.
* Rdeč karton: Galič (33.).

Kanarčki pomlad pričeli z zmago

Koprčani so s pričakovano zmago začeli spomladanski del prvoligaškega prvenstva. Sodeč po prikazanem so zasluženo slavili, kar pa je šele tretja tekma kanarčkov v tej sezoni, na kateri jim je uspelo izvleči vse tri točke.

Gostitelji so pritisnili že od samega začetka dvoboja. Po kar nekaj zapravljenih priložnostih je v 11. minuti po kotu Vilerja premoč vendarle kronal Rajčevič. Toda gostje se niso dali in v 27. minuti izenačili. Domačini so poslali žogo v svoj kazenski prostor, kjer pa so domači branilci zaspali. To je izkoristil Dvorančič in iz neposredne bližine izenačil. Štiri minute pozneje bi Belokranjci lahko celo povedli, a je Rajčevič na golovi črti odbil žogo po strelu Agiča.

V drugem polčasu so spet bolje začeli gostitelji, v 54. minuti je Marko Božič iz neposredne bližine streljal, zadel pa Rastovca na golovi črti. V 63. minuti so domačini izvedli kot, osamljenemu Handanagiču pa s petih metrov z glavo ni uspelo premagati gostujočega vratarja Peljhana. Že čez minuto je imel lepo priložnost tudi Jakomin, ki pa jo je prav tako zapravil po strelu z glavo. Trener Kopra Vlado Badžim je v igro poslal Pluta in Lovrečiča, prav omenjena nogometaša pa sta v 76. minuti poskrbela za odločilni zadetek. Pluta so v kazenskem prostoru gostujoči nogometaši podrli, mladi Lovrečič pa je bil z bele točke zanesljiv. Še zadnjo res veliko priložnost je v 81. minuti zapravil najboljši posameznik na tekmi Mejač, ki se je sam znašel pred Peljhanom, a streljal mimo gola.

* Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Tošeski (Medvode), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Rajčevič (11.), 1:1 Dvorančič (27.), 2:1 Lovrečič (76./11 m).
* Koper: Handanovič, Radulovič, Viler, Rajčevič, Handanagič, M. Božič (od 75. Lovrečič), Nilton (od 62. Plut), Paulik, Volaš (od 55. Božičič), Mejač, Jakomin.
* Bela krajina: Peljhan, Topič, Vrščaj (od 80. Pezdirc), Rastovac, Panikvar, Agič, Mitrakovič, Penica, Karapetrovič, Žagar (od 80. Adlešič), Dvorančič.
* Rumeni kartoni: Radulovič, Lovrečič, M. Božič, Paulik; Panikvar, Mitrakovič, Penica, Dvorančič.
* Rdeč karton: Panikvar (51.).

Visoka zmaga Domžalčanov

Domžalčani, ki so jeseni brezkompromisno rešetali mreže tekmecev, so svoje "poslanstvo" nadaljevali tudi proti Gorici. Toda (pre)visoko zmago so dosegli šele po izključitvi Jokiča, pred tem pa je bila primorska ekipa, ki s sistemom 4-4-2 gostiteljem ni dovolila veliko manevrskega prostora, celo za odtenek boljši tekmec. Voda na domžalski mlin je stekla šele v 67. minuti, ko je številčno prednost izkoristil Ibeji.

Glede na prvi tekmi v tej sezoni izenačena predstava v dveh tretjinah dvoboja ni bila nobeno presenečenje. V prvem delu je imela Gorica celo nekoliko več želje po zadetku, toda resnejše priložnosti ni bilo vse do 26. minute. Takrat je mladi in visoki goriški napadalec Matavž z desne strani kazenskega prostora meril mimo gola. V 29. minuti je s prostega strela Živec neugodno streljal, toda Nemec je bil na mestu. V 32. minuti je svoj razkošni talent spet pokazal 18-letni Matavž, ko je lepo izigral nekaj domačih branilcev, nato pa ga je Varga podrl s prekrškom. Prosti strel z 20 metrov je lepo izvedel Goran Cvijanovič, na srečo vodilne ekipe prvenstva pa je zadel le prečko. Gostitelji, ki so sicer imeli rahlo prednost v posesti žoge, so imeli še najlepšo priložnost v 42. minuti. Jankovič je z desne strani poslal nizko podajo v goriški kazenski prostor, žoga je prišla do Ljubijankiča, ki pa je z osmih metrov meril nenatančno.

V nadaljevanju sta tekmeca prikazala podobno predstavo kot v prvem delu. Še naprej so gledalci v športnem parku gledali izenačeno predstavo z ne preveč nevarnimi akcijami. To se je spremenilo v 64. minuti, ko je Jokič zaradi ugovarjanja prejel dva rumena kartona in moral zapustiti igrišče. Številčno prednost je že tri minute zatem izkoristil novinec v domžalskem dresu Ibeji, ki se je odločil za strel s 25 metrov, s katerim je tudi ugnal novopečenega kapetana Gorice Piriha. Ta je kapetanski trak prevzel od "upokojenega" Mirana Srebrniča. V 75. minuti je s prostega strela spet nevarno sprožil Cvijanovič, toda tokrat meril previsoko, malce za njim pa je izjemno priložnost zamudil Matavž. Že pred Matavževim poskusom pa je v 79. minuti Djukič po podaji Aljančiča začel pravo "kanonado" Domžal, ko je med dvema branilcema premagal Piriha. V 86. minuti mu je sledil Ljubijankič, ki je izkoristil Rakovičevo podajo, končni izid pa je po lepem prodoru Aljančiča postavil Rakovič z 12 metrov.

* Športni park, gledalcev 1500, sodniki: Krajnc, Kodrič (oba Ptuj) in Rajh (Lovrenc na Dravskem polju).
* Strelci: 1:0 Ibeji (67.), 2:0 Djukič (79.), 3:0 Ljubijankič (86.), 4:0 Rakovič (88.).
* Domžale: Nemec, Aljančič, Elsner, Žinko, Varga (od 58. Knezovič), Grabič, Kirm, Ibeji, Jankovič (od 55. Djukič), Rakovič, Ljubijankič (od 89. Lunder).
* HIT Gorica: Pirih, Dedič, Šuler, Jogan, Jokič, Rexhaj (od 71. Komel), G. Cvijanovič (od 87. Rakušček), Živec, N. Kovačevič, Nikezič, Matavž.
* Rumeni kartoni: Varga, Jankovič, Knezovič, Žinko; Jokič.
* Rdeč karton: Jokič (64.).

Na štajerskem derbiju remi

Uvodno tekmo spomladanskega dela je na stadionu Ljudski vrt, ki počasi dobiva pravo podobo, izgradnjo naj bi končali oktobra, kljub deževnemu vremenu privabilo veliko gledalcev, ki so videli štiri zadetke. Prav vsi so bili doseženi po zaslugi napak obeh obramb.

Že v drugi minuti so gostitelji imeli priložnost za vodstvo, a je žoga po podaji Makrieva preletela mariborskega napadalca Pekiča. V sedmi minuti so se gola prvi veselili gostje. Neodločnost domače obrambe je izkoristil Bakarič, ki je žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Le pet minut pozneje je domače nogometaše doletela nova hladna prha. Brezič je z leve strani izvedel prosti strel, najvišji v skoku je bil sicer domači obrambni igralec Cipot, ki pa je z žogo po posredovanju z glavo zadel Bakariča, od njega pa se je ta odbila v mrežo.

Mariborčani so v nadaljevanju prevzeli pobudo in več napadali. V 19. minuti je predložek z leve strani poslal Pečnik, nesporazum med Hadžičem in vratarjem Šeligo pa je izkoristil Pekič in zadel iz bližine. Od takrat je igra potekala na polovici gostov, gledalci so pričakovali izenačenje, a izenačujočega zadetka do konca prvega polčasa niso videli. V drugem polčasu je bila igra enakovredna, v 71. minuti pa so domači le prišli do izenačenja. Pečnik je poslal žogo v kazenski prostor gostov, tam pa je Hadžič nespretno posredoval in jo potisnil v lastno mrežo. V zadnjih minutah so imeli Celjani celo nekaj več priložnosti za zadetek, toda domači vratar Ranilovič je vselej uspešno posredoval.

* Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Jug (Tolmin), Kogej (Idrija) in Kopač (Komen).
* Strelci: 0:1 Bakarič (7.), 0:2 Bakarič (12.), 1:2 Pekič (19.), 2:2 Hadžič (71./avtogol).
* Maribor: Ranilovič, Lungu, Cipot, Vuksanovič, Popovič, Mujakovič (od 55. Zajc), Mezga (od 61. Tomažič-Šeruga), A. Pečnik (od 78. Celcer), Mihelič, Pekič, Makriev.
* MIK CM Celje: Šeliga, Škrbina, De Souza, Beršnjak (od 85. Urbanč), Bakarič (od 68. Biščan), Gobec, Sešlar, Brulc (od 83. N. Pečnik), Hadžič, Travner, Brezič.
* Rumeni kartoni: Mujakovič, Mihelič; De Souza, Beršnjak, Hadžič.
* Rdeč karton: /.