Odigrane tekme 2. kroga lige UPC

Med zmagovalce 2. kroga lige UPC so se vpisali košarkarji Kraškega zidarja, Postojnske jame, Uniona Olimpije, Krke, Elektra Esotecha in Heliosa.

Objavljeno
01. april 2007 13.22
Ko�arkarska tekma med Union Olimpijo in Geoplin Slovanom
Koper/Postojna/Ljubljana/Škofja Loka - Med zmagovalce 2. kroga lige UPC so se vpisali košarkarji Kraškega zidarja, Postojnske jame, Uniona Olimpije in Krke.

Koper - Kraški zidar JK 83:90

Koprčani so doživeli drugi poraz v skupini za obstanek, Sežanci pa so po tesnem neuspehu v sredo prijetno presenetili in se sosedom z Obale na lestvici približali na vsega točko zaostanka. Tekmo je zaznamovala težja poškodba kolena Grege Nachbarja, mlajšega brata Boštjana, ki nastopa v ligi NBA.

Zmaga Kraškega zidarja JK je povsem zaslužena, saj so varovanci trenerja Toma Krašovca vodili večji del srečanja. Koprčani so bili v ospredju le v štartu (11:4), nato pa so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke in si že do konca prve četrtine priigrali sedem točk naskoka.

Najvišjo prednost v prvem polčasu so dosegli prav v zadnji sekundi po trojki Močnika (54:40), tudi v nadaljevanju pa zmage niso postavili pod vprašaj. V 26. minuti pri rezultatu 55:60 se je pri prodoru pod koš težje poškodoval Nachbar, ki so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico.

Kraški zidar v naslednjem krogu (4. 4.) čaka še en lokalni derbi, in sicer v Postojni, Koprčani pa bodo gostovali v Zagorju.

Misel Postojnska jama - Triglav 76:52

Košarkarji Misel Postojnske jame so za obstanek premagali Triglav s 76:52 Čeprav z najslabšega izhodiščnega položaja, so košarkarji iz Postojne ambiciozno krenili v boj za obstanek v elitni druščini. V svojem prvem nastopu so nadigrali Triglav in tako potrdili prepričanje strokovnjakov, da bo v skupini za obstanek vsaka tekma "življenjskega" pomena.

Nerazpoloženi Roman Horvat (met 1:7) ter precej daljša klop Postojne, ki ji je omogočala bolj agresivno igro, sta bila glavna razloga, da so gledalci spremljali neizenačeno predstavo ter ob koncu zaploskali tretji zaporedni zmagi Postojnske jame ter hkrati najvišji v celi sezoni.

V zadnjih minutah je domači strateg Matic Vidic priložnost ponudil tudi mlajšim igralcem in prav ti so v 39. minuti po dveh prostih metih Tomiča prišli do najvišje prednosti na srečanju - 73:44.

Union Olimpija - Geoplin Slovan 93:79

Košarkarji Uniona Olimpije so v 2. krogu lige UPC Telemach za prvaka premagali Geoplin Slovan s 93:79. Čeprav sta za Geoplin Slovan po daljši odsotnosti zaigrala tudi Novak in Paravinja, so košarkarji iz Tivolija zlahka dosegli drugo zmago.

Tesni obračuni med ljubljanskima tekmecema iz prejšnje sezone so zdaj le še prijeten spomin - Union Olimpija je tretjič v tej sezoni premagala Moščane.

Domačini so bili boljši v vseh elementih igre, tako da ob razpoloženih Markoišviliju (20 točk), Lorbku (18) in Rannikku (17) nasprotniku niso dali nobenih možnosti. Razlika bi bila lahko tudi višja, saj je imela Union Olimpija na začetku zadnje četrtine že 17 točk naskoka (77:60), toda domači so v zaključku malce popustili, gostje pa so se potrudili, da so iztržili častni poraz.

TCG Loka kava - Krka 64:74

Košarkarji TCG Loke kave izgubili proti Krki s 64:74 V drugem krogu lige za prvaka sta se v škofjeloški dvorani Poden pomerili moštvi, ki sta v prvem krogu prepričljivo izgubili. Tokrat so zasluženo slavili gostje iz Novega mesta, ki so prvič letos premagali Škofjeločane.

Novomeščani so tekmo bolje začeli in si do polovice prve četrtine priigrali 11 točk naskoka (15:4). Domačini so nato vendarle strnili vrste, bolje zaigrali v obrambi, in po desetih minutah ujeli ter prehiteli tekmeca (28:27). Večji del drugega dela je minil v minimalni prednosti Krke, gostitelji pa so ves čas nasprotnika lovili, kar jim je navsezadnje v 36. minuti pri izidu 60:60 tudi uspelo.

Predvsem po zaslugi dveh trojk Mihailoviča in ene Jokiča pa so Novomeščani v končnici naredili delni izid 11:0 in tako dokončno strli odpor domače vrste.

Alpos Šentjur - Elektra Esotech 68:87


Košarkarji Elektre Esotecha so v 2. krogu lige UPC Telemach za prvaka premagali Alpos s 87:68. Košarkarji Elektre so izjemno uspešno začeli nastope v skupini za prvaka.

Po presenetljivi zmagi proti Heliosu v prvem krogu so tokrat zmagali v Šentjurju, kjer se niso veselili na zadnjih enajstih tekmah. Elektra je od prve minute dalje z agresivno obrambo onemogočila igro Alposa, hkrati pa v napadu z izredno natančnostjo rešetala koš tekmeca. Gostje so prvi polčas zaključili s 65-odsotnim metom iz igre, tudi ob koncu pa niso bili bistveno slabši. Trojke so metali 12:18, za dve točki pa 14:22.

Domačini so se najbolj približali po nizu točk Hunta v tretji četrtini (54:61), toda najboljši posameznik srečanja Kunc (29 točk) je z 12 zaporednimi točkami rešil vse dvome o zmagovalcu.

Helios - Zlatorog 86:75

Košarkarji Heliosa so v 2. krogu lige UPC Telemach za prvaka premagali Zlatorog s 86:75. Domžalski košarkarji so vlogo favorita potrdili že v uvodnih minutah in si kmalu priigrali deset točk naskoka (12:1). Čeprav so gostje v nadaljevanju zaigrali bolje v napadu, se razlika ni zmanjšala, kar je bil predvsem rezultat izjemno natančnega mesta iz igre košarkarjev Heliosa, ko so v prvih enajstih poskusov iz igre zadeli kar devetkrat.

Dober vtis so Domžalčani zapravili šele v zadnjih petih minutah prvega polčasa, ko so se gostje približali na pet točk zaostanka. To je bil praktično tudi najnižji zaostanek Zlatoroga na tej tekmi, saj so Domžalčani zadnji dve četrtini prednost ohranili in držali vse niti v svojih rokah do konca dvoboja, ki so ga zaključili s 86:75 v svojo korist.