Odpovedali skoke v Lillehammerju

Prireditelji tretje tekme nordijske turneje svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju so zaradi premočnega in spremenljivega vetra, ki se ni umiril, po dveh prestavitvah prve serije odpovedali tekmo.

Objavljeno
16. marec 2007 20.30
Skoki
Lillehammer - Prireditelji tretje tekme nordijske turneje svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lillehammerju so zaradi premočnega in spremenljivega vetra, ki se ni umiril, po dveh prestavitvah prve serije na koncu odpovedali tekmo, je potrdil trener Gorazd Pogorelčnik.Zdaj bodo skušali današnjo odpadlo tekmo izpeljati v soboto na holmenkollenski skakalnici nad Oslom.

"Zaradi premočnega vetra, ta je pihal do 10 m/s, in se ves čas obračal, se danes nikakor ni dalo izpeljati tekme. V takšnih razmerah bi bilo prenevarno skakati, zato je žirija tekmovanja potegnila pravo potezo in odpovedala tekmo," je iz Norveške sporočil Pogorelčnik.

"Urnik nordijske turneje je po današnji odpovedi spremenjen. Jutri naj bi predvidoma ob 15. uri opravili trening skok, nato pa takoj za tem brez kvalifikacij izpeljali današnjo tekmo. V nedeljo pa bi kot kvalifikacije izpeljali do sedaj predvideno poskusno serijo, nato pa tekmo normalno po programu," je razplet dogodkov v Skandinaviji potrdil glavni trener Ari-Pekka Nikkola.

Na tekmo so se sicer uvrstili tudi vsi štirje Slovenci; najboljši med njimi je bil v kvalifikacijah Jernej Damjan (121,5 m), ki je imel četrto daljavo med kvalifikanti, Primož Pikl (110,5) je bil 21., Robert Kranjec (105) 27., Rok Benkovič (103) pa 30.