Amir Karić v osebni stečaj

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Amir Karić se je znašel v finančnih težavah.

Objavljeno
01. oktober 2012 14.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Član zlate nogometne generacije, danes pa nogometni trener Amir Karić se je znašel v finančnih težavah in razglasil osebni stečaj.

Na naroku je dolžnik podal tudi predlog za odpust obveznosti in sodišče je izdalo sklep o odpustu obveznosti ter določilo preizkusno obdobje štirih let; zadnji dan poteče 6. septembra 2016.

Stečajna upraviteljica Melita Butara je v rednem poročilu zapisala, da Karićeve obveznosti izhajajo predvsem iz obdobja podjetništva, vloženih izvršb in davčnih odločb.

Karić je kot trener zaposlen pri delodajalcu NK Maribor za določen čas do 15. februarja 2014 in prejema mesečno plačo v višini 763 evrov bruto. Ob tem prejema tudi mesečno rento v višini 360 evrov z naslova profesionalnega igranja nogometa. Ob tem mora Karić plačevati preživnino za dva mladoletna otroka.

Glede na to, da se je stečajni postopek začel avgusta ter da še ni potekel rok za prijavo terjatev, poleg tega tudi še ni znano celotno premoženjsko stanje stečajnega dolžnika, je preuranjeno napovedovati višino stečajne mase, je v svojem poročilu še zapisala Butara.