Anže Kopitar uživa z bratom

Brata Kopitar si tudi v Mori delita dom, Anže nosi številko 11, Gašper ima 22, za kulinarične specialitete skrbita dekleti.

Objavljeno
24. september 2012 10.33
Š. R.
Š. R.

Le kdor ne pozna povezanosti družine Kopitar, se je čudil odločitvi našega hokejskega zvezdnika Anžeta (na fotografiji), da zamrznitev vseh dejavnosti v NHL izkoristi za igranje v širši športni javnosti neznanem švedskem drugoligašu.

Anže je v Mori zdaj kajpak izjemna zvezda, a ima to prednost, da se počuti kot doma. V klubu so ju z bratom skupaj posedli že v slačilnici in se ob tem še poigrali s številkami, Anžetu so predali 11, Gašper ima 22. »To je zato, ker je dvakrat boljši od mene,« se je ob tem pošalil Anže, ki pravi, da sta bila neločljiva že, ko je bil on najstnik, Gašper pa komaj enajstletni fantič in ima tudi zato mlajši zdaj več prijateljev v bratovi generaciji kot v svoji.

Tudi v Mori si delita dom. Švede je kajpak zanimalo, kdo bo skrbel za kulinarične specialitete, a se Gorenjca nista dala. »Za to poskrbita dekleti, tako je tudi najbolje. Zaradi teh besed bom imel težave doma, ampak ...,« se je šalil Anže, ki je sicer povsem drugačnega značaja kot brat. Da bi na Švedskem zaradi prepirov po zraku leteli krožniki, se sicer ni bati, a kot pravi, se zna Gašper včasih razburiti povsem brez razloga, po krajšem prepiru pa vedno zgladita zadevo. »Mlad je, morda so krivi hormoni,« si je brata v šali privoščil Anže, ki očitno uživa v sproščenosti novega okolja.