Bogota Humana razburila z izbiro dresov

Ženska kolesarska ekipa Bogota Humana je za svoje članice izbrala nevsakdanje drese.

Objavljeno
16. september 2014 14.56
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bogota - Pri kolesarski ekipi Bogota Humana so včeraj poskrbeli za veliko razburjenje svetovne javnosti, saj so za svojo žensko ekipo izdelali nevsakdanje drese.

Kolesarke ekipe iz Bogote bodo nosile drese, ki so rumeno-rdeče barve, prizornost pa pritegnejo zaradi predela pod pasom, za katerega se zdi, da več odkriva kot zakriva.

Na nova oblačila kolesarskega moštva iz Bogote se je že odvzal predsednik Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Brian Cookson in podal ostro kritiko: »Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi. Strinjamo se z vsemi, ki ste opozorili na neprimernost dresov kolumbijske ekipe. To je nesprejemljivo z vsemi standardi človeške dostojnosti« je bil ogorčen 63-letni Cookson.

Med kritiki dresov je tudi nekdanja svetovna prvakinja Nicole Cooke, ki je zapisala: »To ni več šport. Punce, postavite se zase in recite ne!«

Zaenkrat še ni znano, ali bo ekipa Bogota Humana te drese uporabila na svetovnem prvenstvu, ki bo se bo začelo 21. septembra v španski Ponferradi.