Brumen v prihodnji sezoni pri Gorenju

Izkušeni slovenski rokometaš Matjaž Brumen bo julija prihodnje leto uradno postal član Gorenja.

Objavljeno
27. november 2015 07.23
Posodobljeno
27. november 2015 07.38
M. Ž.
M. Ž.

Velenje - V začetku meseca novembra smo poročali o tem, da je slovenski rokometaš Matjaž Brumen blizu sklenitvi pogodbe z Gorenjem. V velenjskem klubu so danes uradno potrdili to novico in sporočili, da se jim bo 33-letni član Vardarja uradno pridružil junija prihodnje leto, obljubil jim je dveletno zvestobo.

Nekdanji slovenski reprezentant je v domovini igral za Prule, Celje Pivovarno Laško in Koper, iz katerega se je leta 2013 preselil k Vardarju, zdaj pa se je odločil za vrnitev v Slovenijo.

»Gorenje Velenje je klub, ki mi je že od nekdaj predstavljal perspektivno sredino v slovenskem rokometu. Moj cilj in motiv je igrati v klubih, v katerih lahko izpostavim svojo igro, imam vidno vlogo in pripomorem k napredku ter odmevnejšim rezultatom. Cilj prihodnje sezone je nedvomno osvojitev naslova državnih prvakov, želja pa je seveda tudi igranje v ligi prvakov. Ekipo Gorenja Velenja dobro poznam, gre predvsem za mlade, nadarjene igralce, ki imajo veliko potenciala. S trdim, strokovnim in discipliniranim delom lahko od njih pričakujemo veliko. Z Alemom Toskićem bova z izkušnjami pripomogla k nadgradnji celotnega kolektiva. Mislim, da težav pri vključitvi v ekipo ne bo, saj se je lažje vklopiti v ekipo slovenskega, zame domačega, okolja, kakor v ekipo v tuji državi. Ob tem bi se rad zahvalil celotnemu klubu, predvsem trenerju Gregorju Cvijiču, direktorju Mateju Avanzu in ostalemu vodstvu za korektnost pri sodelovanju in sprejetju v kolektiv,« je povedal Brumen.

Direktor Gorenja Matej Avanzo je o bodoči okrepitvi kluba povedal: »V RK Gorenje Velenje vzporedno z mnogimi marketinškimi dejavnostmi in željo po čim boljših rezultatih v naslednjih mesecih pospešeno sestavljamo tudi ekipo za sezono 2016/17. Naša najnovejša okrepitev je izkušeni krilni igralec Matjaž Brumen. Ta bo od julija 2016 član našega kluba, z nami pa je podpisal dveletno pogodbo. Zelo nas veseli, da smo po Alemu Toskiću v Velenje pripeljali še enega vrhunskega rokometaša, ki se je že ničkolikokrat dokazal kot nepopustljiv borec, hkrati pa bo dvojec, ki trenutno še igra v skopskem Vardarju, z izkušnjami dal našemu moštvu dodatno psihološko trdnost.«

Velenjčani so v državnem prvenstvu dobili enajst izmed dvanajstih tekem in so na drugem mestu, z enakim točkovnim izkupičkom kot Celjani (22), na tretjem mestu so Koprčani (22).