Družinsko nasilje v ječo spravilo tudi košarkarja

Škandali, povezani z nasiljem, so v zadnjih tednih zaznamovali predvsem ligo NFL, sedaj pa so prizadeli tudi ligo NBA.

Objavljeno
26. september 2014 10.44
Hornets Taylor Arrested Basketball
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Washington - Škandali, povezani z nasiljem v družini so v zadnjih tednih pretresali predvsem ligo ameriškega nogometa NFL, sedaj pa so se dotaknili tudi profesionalne košarkarske lige NBA. Potem, ko smo pred dnevi oziroma tedni poročali o aretacijah nogometašev iz lige NFL Adriana Petersona in Raya Rica, je sedaj v glavni vlogi košarkar ekipe Charlotte Hornets Jeff Taylor.

25-letni krilni košarkar ekipe, ki je v lasti slovitega Michaela Jordana, je bil po poročanju tujih medijev aretiran v enem izmed hotelov v East Lansingu v Michiganu, kamor so poklicali policijo zaradi incidenta, katerega podrobnosti niso izdali.

»Klub zbira podatke. To je stvar, ki jo jemljemo zelo resno,« so v izjavi za javnost zapisali pri Hornetsih. Taylor, ki ima tako ameriško kot švedsko državljanstvo in je v ligi NBA odigral dve sezoni (večino lanske je zaradi poškodbe ahilove tetive izpustil), je po plačilu 5000 dolarjev že na prostosti. 

Komisar lige NBA Adam Silver je le nekaj dni pred Taylorjevo aretacijo dejal, da pregledujejo politiko glede ravnanja v primeru družinskega nasilja vrhunskih košarkarjev iz te severnoameriške lige, za kar so se odločili po nerodnih reakcijah oddelka za odnose z javnostmi lige NFL ob dveh zaporednih incidentih, ki sta ameriški šport pretresla v zadnjih tednih.