Hrvaški cariniki zaradi streliva pridržali Debevca

Olimpijski prvak v športnem streljanju Rajmond Debevec je včeraj na mejnem prehodu Obrežje doživel precej neprijetno presenečenje. Ker hrvaški policiji in carinikom ni prijavil športnega streliva, ki ga je prevažal v prtljažniku avtomobila, so ga namreč pridržali in prepeljali pred preiskovalnega sodnika.

Objavljeno
20. februar 2011 16.50
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Zagreb - Olimpijsko zlato iz Sydneyja, bronasta kolajna iz Pekinga ter številna druga odličja v bogati karieri slovenskega strelca očitno niso bili dovolj, da bi omehčala hrvaške carinike. Policisti so ga z mejnega prehoda najprej privedli na policijsko postajo, nato pa na kriminalistično zaslišanje v preiskovalno središče županijskega sodišča. Tam je moral Debevec preiskovalnemu sodniku pojasniti, od kod mu strelivo in zakaj ga je hotel prepeljati na Hrvaško - Debevec bi moral sicer sodelovati na 37. tradicionalnem meddržavnem srečanju Slovenije in Hrvaške, na katero so ga povabili ravno naši južni sosedje.

»Res je. Bilo je neprijetno saj sem zaradi tega zamudil na tekmovanje. Toda ne jezim se. Očitno sem prekršil vaše zakone, policija pa je bila korektna. Kriv sem in še enkrat bom moral pred sodnika za prekrške,« njegove besede povzema hrvaški Jutarnji list. Debevca so po zaslišanju izpustili, nakar se je vrnil v Slovenijo.