Ibrahimović razkriva, kako je pretepal soigralce in kradel kolesa

Prvo izdajo nove avtobiografije Zlatana Ibrahimovića so razprodali v nekaj urah, znane so nove pikantne podrobnosti.

Objavljeno
10. november 2011 08.49
Posodobljeno
10. november 2011 09.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Na knjižne police nekaterih knjigarn na Švedskem, Norveški in Italiji je prispel prvi izvod nove avtobiografije slovitega nogometaša Zlatana Ibrahimovića, ki je že pred izdajo dvignila precej prahu.

Radovedni bralci so prvih nekaj tisoč izvodov takoj razgrabili, knjigarne pa so izredno zadovoljne tudi s prednaročili, saj kaže, da se bo izpoved švedskega napadalca v nekaterih državah (zlasti skandinavskih) prodajala celo bolje, kot Harry Potter.

Napadalec AC Milana v svoji avtobigorafiji razkrila vrsto pikantnih podrobnost iz svoje bogate karierie, najbolj zanimiv je bil njegov spor s trenerjem Barcelone Pepom Guaridolo.

Prvi izvod knjige so dobili tudi pri ameriški agenciji AP, kjer so izpostavili njegovo preteklost, ki je bila vse prej kot zgledna. Že na začetku svoje športne kariere, ko je Ibrahimović še branil barve Ajaxa ni šlo brez zapletov, saj je Rafaelu van der Vaartu grozil, da »mu bo polomil noge«. Za časa njegovega igranja pri Juventusu je v obraz udaril Francoza Jonathana Zebino, ki ga je grdo pokosil na zelenici, pri rossonerih pa je prišlo do pretepa z ameriškim branilcem Oguchijem Oneyewuom.

»To ni bil le manjši nesporazum. V kolikor naju igralci ne bi ločili, bi se zagotovo slabo končalo za enega od naju. Imel sem občutek, da je to boj za življenje ali smrt,« je zapisal Ibrahimović.

Težavno otroštvo ga je popeljalo na zločinska pota

Opisal je tudi svoje otroštvo, ki ga je po njegovih besedah, močno zaznamovalo balkansko poreklo, hkrati pa je odraščal v zloglasni soseski Malmo na jugu Švedske. Njegova starša sta se ločila, ko je bil Zlatan star dve leti, saj naj bi imela težave z alkoholom in zlorabo drog.

Družinske težave so nanj močno vplivale, tako je že kot najstnik zabredel v težave, saj je kradel kolesa, le nogometu pa se lahko zahvali, da ni končal kot kriminalec. »Bil sem divjak, norec, ki ni mogel brzdati svojega temperamenta,« še razkriva sloviti Šved, ki je bil pred dnevi spet imenovan za najboljšega športnika leta v svoji domovini.