Kolesarje Skya med treningom ustavila policija

Po Sloveniji: člane britanskega moštva je mož postave ustavil, ker niso vozili po kolesarski stezi. Odnesli so jo brez globe.

Objavljeno
18. junij 2015 16.08
CYCLING-FRA-DAUPHINE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Novica bi sodila v rubriko »Saj ni res, pa je ...«, a očitno je na slovenskih cestah res vse mogoče. Moštvo Skya, najmočnejše zasedbe na letošnji kolesarski dirki Po Sloveniji s prvim favoritom Mikelom Nievejem na čelu, je na današnjem zadnjem treningu pred popoldanskim otvoritvenim kronometrom doživelo neljub dogodek, ki se ga bo zavoljo svoje bizarnosti najbrž še dolgo spominjalo.

Nič hudega sluteče kolesarske profesionalce je namreč med treningom ustavila policija, ker se niso peljali po kolesarski stezi. Po težkih pogajanjih so jih osupli udeleženci slovenske pentlje odnesli brez globe, že danes zvečer pa bo videti, v kolikšni meri je vestni mož postave članom britanskega moštva dvignil adrenalin.

Spomnimo: zasedba Skya, pri kateri si kruh služi tudi nekaj Slovencev, toda ne tekmovalcev (Marko Džalo, David Rožman, Filip Tišma, Igor Turk), ima trenutno na svetovni jakostni lestvici v elitni petnajsterici tri svoje člane, a nobenega na slovenskem touru, najvišje je na tretjem mestu Avstralec Richie Porte, ki je bil nekaj časa tudi v igri za nastop na preizkušnji Po Sloveniji, ki se bo končala v nedeljo v Novem mestu.