Kolo za Shaqa

Ameriški DirtySixer je izdelal posebno kolo, prilagojeno nekdanjemu košarkarskem orjaku Shaquillu O'Nealu.

Objavljeno
15. december 2015 15.24
J. P.
J. P.

Ljubljana - Za orjaka, visokega 216 centimetrov in težkega 165 kilogramov, kakršen je nekdanji zvezdnik košarkarske lige NBA Shaquille O'Neal, resnično ni lahko najti primernega kolesa. Pravzaprav potrebuje rekvizit, ukrojen po meri, in eno redkih svetovnih podjetij, ki se ukvarja s tem, ameriški DirtySixer, se ga je vendarle usmililo in izdelalo kolo, pisano na kožo bivšemu hrustu Jezernikov.

»Krivično do dvometrašev je, da si le stežka poiščejo kolo, ki bi ustrezalo njihovi telesni zgradbi, saj bi tudi oni radi kolesarili, pa ne morejo. To me je spodbudilo, da sem se začel ukvarjati s tem poslom,« je pojasnil prvi mož podjetja David Folch, ki tudi sam izstopa po višini. »Ko je Shaq zagledal, kaj smo pripravili zanj, je bil kot otrok pred božičnim drevescem. Pozneje nam je zaupal, da se zdaj na kolesu prvič počuti normalno,« je dodal Folch.

Izdelek z 90-centimetrskima gumama je ukrojen po načrtu Josha Boisclairja in je kajpak kopija klasičnega rekvizita, le da s prilagojenimi, krepko potenciranimi merami.