Dobrodelni Kopitar prodaja svojo podpisano hokejsko palico

Po teniški opremi Rogerja Federerja in kolesarskem dresu Lanca Armstronga bodo na dražbi prodali tudi del Kopitarjeve opreme.

Objavljeno
11. oktober 2012 11.11
Posodobljeno
11. oktober 2012 11.28
Slovenija, Bled, 10.September2012, Anže Kopitar trenira v blejski ledeni dvorani. Foto: Igor Zaplatil/Delo
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Prireditelji Sporto konference v sodelovanju s slovenskim zvezdnikom lige NHL Anžetom Kopitarjem prirejajo dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo na željo Kopitarja namenjen pomoči pri nakupu invalidskega vozička. Dražba bo potekala med 10. oktobrom in 15. novembrom.

Kopitar, po mnenju mnogih trenutno največji slovenski športni zvezdnik, je za dražbo namenil podpisano hokejsko palico, ki ima tudi uradni osebni označbi (izpis imena ter označbo AK11). S palico je v sezoni 2011/12 skupaj s svojim moštvom Los Angeles Kings osvojil naslov lige NHL - Stanleyjev pokal. Izklicna cena za palico je 1500 evrov, znesek pa je moč višati za 100 evrov.

Anže Kopitar je v okviru skupine Anze's Eleven znan po svoji dobrodelni noti. Tradicionalen postaja njegov dobro delni turnir v golfu na Bledu, na katerem je letos zbral več deset tisoč evrov.

Po podpisanem nogometnem čevlju virtuoza Ronaldinha, teniški opremi Rogerja Federerja, kolesarskem dresu Lanca Armstronga, podpisani žogi prvakov NBA - ekipe LA Lakers - ter dresu trenutno najboljšega nogometaša na svetu, Lionela Messija, bo letošnji predmet dražbe hokejska palica slovenskega športnega zvezdnika.