Miller se bo po koncu kariere posvetil konjem

Ameriški smučar Bode Miller je napovedal, da bo po upokojitvi postal trener konjev.

Objavljeno
15. oktober 2014 14.14
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Park City - Ameriški smučar Bode Miller že ve, s čim se bo ukvarjal po koncu svoje športne poti, in sicer bo postal trener konjev.

»Kupil bom ozemlje z možnostjo treningov s konji. Ali bom konje treniral sam ali pa bom to počel s skupino sodelavcev,« je dejal Miller.

37-letni Američan je velik ljubitelj konjev in športa, povezanega z njimi, za nameček pa vse od leta 1999 ni zamudil slovite konjske dirke Kentucky derby. Miller že ima izkušnje s to dirko, saj je leta 2012 na njej sodeloval s svojim konjem Bodemeisterjem in zasedel drugo mesto.

ZOI 2018 so predaleč

Izkušeni ameriški smučar je v svoji bogati karieri vknjižil 33 zmag in 79 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, poleg tega pa ima tudi šest olimpijskih kolajn, vključno z zlatom iz superkombinacije (Vancouver 2010).

Kot pravi Miller, skoraj zagotovo ne bo vztrajal do prihodnjih olimpijskih iger, ki jih bo leta 2018 gostil južnokorejski Pjongčang: »Leta 2018 bom star 40 let. Že zdaj moram veliko postoriti in smučanje ni nekaj, kar bi lahko z levo roko počel kar tako, za zraven,« razmišlja Miller, ki je od leta 2010 poročen z ameriško odbojkarico Morgan Beck.