NFL zvezdnik z vejo pretepel sina

Igralec ameriškega nogometa v ligi NFL Adrian Peterson se je predal teksaškim oblastem, ker je z vejo pretepel sina.

Objavljeno
13. september 2014 15.05
Vikings Peterson Indicted Football
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Minneapolis - Igralec ameriškega nogometa Adrian Peterson, ki v ligi NFL nastopa za moštvo Minnesota Vikings, se je predal teksaškim oblastem, potem ko je bil obtožen, da je z vejo večkrat udaril štiriletnega sina. Otrok je utrpel več odrgnin in modric po nogah, hrbtu, zadnjici in rokah.

Ameriški mediji poročajo, da je Peterson preživel pol ure tudi v enem izmed teksaških zaporov, potem pa bil proti plačilu varščine v višini 15.000 dolarjev izpuščen. 29-letni nogometaš je bil obtožen, da je iz malomarnosti oziroma brezobzirnosti poškodoval otroka, za kar se je odločil zaradi vzgojnih ukrepov.

Odvetnik nogometaša, ki je bil leta 2012 izbran za najboljšega igralca lige NFL, Rusty Hardin je o dogodku povedal: »Adrian je ljubeč oče, ki presodil, da je tak način kaznovanja primeren za sina. Nikoli ni skrival, kaj se je zgodilo. Sodeloval je z oblastmi. Pomembno pa je spomniti, da Adrian ni imel namena poškodovati sina in globoko obžaluje ta dogodek.«

Incident v družini Peterson je že drugi podoben škandal, ki je zajel svet najbogatejše lige na svetu. Pred dnevi se je namreč na spletu pojavil tudi posnetek, kjer nekdanji član Baltimore Ravens Ray Rice brutalno pretepa svojo takratno zaročenko.