Nogomet pred Buckinghamsko palačo

Ob 150. obletnici Angleške nogometne zveze bo princ William organiziral tekmo med najstarejšima angleškima kluboma.

Objavljeno
03. september 2013 20.59
BRITAIN-ROYALS-BABY
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
London - Angleška nogometna zveza (FA) bo letos obeležila 150-letnico svojega delovanja, praznovanje častitljivega jubileja pa bo 7. oktobra zaznamovala tudi prva nogometna tekma pred Buckinghamsko palačo, kjer je uradno domovanje britanske kraljeve družine in rezidenca angleške kraljice Elizabete II.

Za prvo nogometno tekmo na enem najbolj skrbno negovanih parku na svetu, ki se razteza na 17 hektarjih, si levje zasluge lasti princ William, drugi v vrsti za britansko krono, ki se spogleduje z mestom prvega moža angleške nogometne zveze in je velik privrženec angleške ekipe Astona Villa.

Angleška kraljica Elizabeta II. je Tonyju Stonesu, glavnemu skrbniku travnate površine na slovitem londonskem stadionu Wembley, že prižgala zeleno luč za ureditev nogometnega igrišča v osrčju Buckinghamske palače, na zgodovinski tekmi pa bosta nastopila najstarejša angleška amaterska nogometna kluba Civil Service in Polytechnic. Obe ekipi sta iz Londona, prva je bila ustanovljena leta 1863, druga pa 1875.