Nogometni huligani so poškodovali šest policistov

Nogometna tekma med Olimpijo in Mariborom je žal spet minila z izgredi navijačev obeh moštev.

Objavljeno
30. april 2017 16.15
nogomet
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Najhuje je bilo ob koncu prvega polčasa nogometne tekme med Olimpijo in Mariborom, ko so organizirani navijači na obeh tribunah kršili javni red in mir. Podrli so varovalne ograje in se napotili proti tribuni, na kateri so gledalci športno vzpodbujali svoje nogometaše. Posredovali so policisti in nekatere razgreteže temeljito ohladili.

Da so policisti sinoči lahko vzpostavili javni red in mir, so proti srboritežem morali uporabiti prisilna sredstva, pri čemer so možje v modrem uporabili palice in plinske razpršilce. Toda nogometni huligani so se policistom upirali ter v njih metali različne predmete, kar jim je takrat prišlo pod roke. Lažje poškodovanih je bilo šest policistov.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti štirim osebam izdali plačilne naloge, dve osebi so pridržali do konca prireditve, eni osebi pa je bila izdana odločba o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za obdobje dveh let. Dvema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih (uporaba pirotehnike) in enemu zaradi kršitve zakona o zasebnem varovanju. Zoper štiri kršitelje bo izveden hitri postopek zaradi kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Kakor so še sporočili iz ljubljanske policijske uprave je bila mladoletniku nudena zdravniška pomoč zaradi vdihavanja pirotehniškega dima, a je po zdravniški oskrbi ostal na tribuni in spremljal tekmo do konca. Na tribuni mariborskih navijačev je bila poškodovana ena oseba zaradi uporabe pirotehničnih sredstev drugega navijača. Med kršitvijo javnega redu in miru je bil poškodovan tudi ljubljanski navijač.