Nova sezona spletnih vragolij deskarskega nomada Grilca (VIDEO)

6. oktobra premiera nove sezone spletnih epizod serije »Grilosodes« uveljavljenega deskarja na snegu Marka Grilca.

Objavljeno
25. september 2014 13.33
Š. R.
Š. R.
Slovenski deskar na snegu Marko Grilc v začetku oktobra začenja četrto sezono »Grilosodes«, serije globalno priljubljenih deskarskih spletnih epizod, posnetih na najrazličnejših koncih sveta: od Kalifornije, Nizozemske in BiH pa vse do Južnoafriške republike in Avstralije.

Mednarodno uveljavljeni deskar Grilc je nekakšen sodobni nomad. Precej več časa kot doma namreč preživi v tujini in na poti. Pravi, da je dom za mnoge stanovanje ali hiša, v kateri živijo, zanj pa dom predstavlja zgolj to, da je skupaj z družino, kjer koli po svetu je pač že to.

Z »Grilosodes« se podaja v četrto sezono, že dve leti zapored pa je ta svojevrsten resničnostni šov potovanj profesionalnega deskarja najbolj gledana specializirana serija, ki jo je mogoče spremljati na spletu. Kot pravi, ima srečo, da si lokacije izbira sam. Pogosto si želi akcijo na najvišji ravni prikazati tam, kjer je malokdo sploh kdaj deskal ali kjer ljudje pogosto vprašajo, kje bodo sploh našli sneg; denimo v Južni Afriki, Maroku, na Nizozemskem ali v Avstraliji!

Za tokratnih osem epizod (prva bo izšla 6. oktobra, prihodnje vsak prvi ponedeljek v mesecu skozi sezono) bo veliko prepotoval. Pravzaprav precej več kot dobrih 40 tisoč kilometrov, koliko znaša obseg Zemlje po ekvatorju. »Sezono smo začeli z letalsko karto okoli sveta, nato bomo prevozili polovico Evrope in vmes še nekajkrat 'skočili' v Ameriko,« je pojasnil Grilc, ki je tokrat začrtal obisk eksotičnih Avstralije, Južne Afrike, Nizozemske in BiH ter Avstrije in ZDA (Kalifornija, Kolorado).

»Pred nami so nove lokacije, triki in dogodivščine, zato smo zelo nestrpni pred izidom prve serije iz Avstralije. Izjemno zanimivo je bilo tudi ob obisku Južne Afrike. Ko smo se pojavili z deskami, ni bilo nikomur jasno, kaj tam počnemo. Za Avstrijo in Kalifornijo pa načrtujemo, da bomo presegli pričakovanja gledalcev,« obljublja.

Projekt »Grilosodes« si je zamislil kar sam, ime serije je skovanka vzdevka »Grilo« in angleške različice besede »epizode«. Najbolj ponosen je, da so sponzorji projekt podprli, ne glede na to, kako »odbita« se je sprva zdela ideja. Kot sodoben nomad je najbolj navdušen nad novimi kulturami in ljudmi, ki jih spoznava na poti, in nad tem, da je izvajati trike sredi Afrike nekaj povsem drugega kot v običajnih zimskih okoljih. Nenehno je prisoten tudi športni motiv in vprašanje, ali je sposoben izboljšati svoje trike in presegati samega sebe.

Za uverturo v novo sezono je Grilo predstavil videonapovednik, ki je izšel pred dnevi. Mimogrede, prenovil je tudi spletno stran (grilo.si), na kateri je mogoče spremljati zadnje novice, zanimivosti, slike in seveda Grilosodes.