Za zdaj še brez šalov z Josejem Mourinhom

Na tekmi s Chelseajem so nekateri navijači Manchester Uniteda že klicali Joseja Mourinha in zahtevali zamenjavo Louisa van Gaala.

Objavljeno
29. december 2015 08.09
Posodobljeno
29. december 2015 08.09
SOCCER-ENGLAND-MUN-CHE/
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Navijači angleškega prvoligaša Manchester Uniteda so na včerajšnji tekmi 19. kola vnovič zahtevali, naj trener Louis van Gaal odstopi. Na štadionu Old Trafford se je tako znova pojavil obraz portugalskega stratega Joseja Mourinha, ki si ga mnogi želijo kot zamenjavo, te pozive pa je spretno izkoristil eden od prodajalcev navijaških rekvizitov in že izdelal navijaške šale z Mourinhovim imenom v barvah rdečih vragov.

Toda do trenerske menjave po včerajšnjem neodločenem izidu 0:0 ni prišlo, Van Gaal je samozavestno zatrdil, da nima razloga za odstop, nekoliko bolj mirni pa so bili po bolj prepričljivi nogometni predstavi tudi navijači. »Krizo ustvarja okolje okoli kluba. Znotraj ekipe pa so igralci predani trenerju in se zanj želijo boriti, prav tako ostaja zaupanje vodstva,« je dejal.

Vseeno so nogometaši Uniteda močno obžalovali, da niso derbija končali z zmago, saj bi si jo kot boljše moštvo tudi zaslužili. »Ustvarili smo si veliko priložnosti, a žal nobene nismo izkoristili,« je po tekmi dejal zvezdnik Wayne Rooney, ki je imel na tekmi eno zadnjih priložnosti za zadetek. V tej sezoni je sicer Anglež na 14 tekmah zabil le en gol. »Preživljamo težke čase, a ostajamo skupaj in se borimo,« je dejal najboljši igralec večera. »Ta rezultat je za nas razočaranje, saj smo nadzorovali igro.«

Na zadnjih šestih tekmah angleškega prvenstva je United zabil le tri gole, zato mnogi menijo, da je v Unitedu čas za kakšnega novega napadalca. »Mislim, da bi jim okrepitev v napadu prišla prav. Preveč bremena je na Rooneyju, Martial je še zelo mlad, prav tako Depay,« je denimo dejal nekdanji kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Rdeči vragi so sicer pred sezono prodali Robina van Persieja in Javierja Hernandeza, prav tako sta jih zapustila Radamel Falcao in Angel di Maria.

Van Gaal je tako na včerajšnji tekmi zasenčil rojaka Guusa Hiddinka, ki gasi požar v Chelseaju po odhodu Joseja Mourinha. Tudi sam ni bil zadovoljen s točko, a menil, da moštvo že kaže znake napredka. Londončani so sicer le tri točke oddaljeni od izpada iz prve lige. »Seveda sem zaskrbljen, toda še bolj bi bil, če bi igralcem manjkalo samozavesti in ambicij.«