Odškodnina za smrt sankača

Nodar Kumaritašvili je zaznamoval letošnje olimpijske igre še preden so se začele, na žalost ne z zlato medaljo ali posebnim dosežkom, temveč pa z nesrečo pri 145 kilometrih na uro, ki je pod vprašaj postavila varnost tekomvalcev.

Objavljeno
15. marec 2010 13.15
Lu.Š./STA
Lu.Š./STA
Vancouver - Prireditelji olimpijskih iger v Vancouvru so sporočili, da bodo družini gruzijskega sankača Nodarja Kumaritašvilija, ki se je 12. februarja smrtno ponesrečil med treningom na olimpijski progi v Whistlerju, plačali odškodnino. Za zdaj še ni znano, kakšen znesek bodo Kanadčani namenili družini nesrečnega športnika.

Predstavnica organizacijskega komiteja iger (VANOC) Renee Smith-Valade je pojasnila, da bodo izplačali zavarovalnino, ki je za takšne primere predvidena v programu olimpijske družine. O znesku Smith-Valadejeva ni želela govoriti, a je dejala, da bo vsota "primerna in spoštljiva".

Obenem bo VANOC prispeval tudi v sklad, ki ga je nedavno ustanovila Mednarodna sankaška zveza (FIL) in s katerim želi finančno pomagati družini Kumaritašvilija.

FIL je v prvi preiskavi nesreče ugotovila, da za smrt sankača, ki je pri hitrosti 145 km/h zletel s proge in se zaletel v nosilec strehe, niso krivi organizatorji tekmovanja. Zdaj o okoliščinah nesreče poteka še ena neodvisna preiskava.