Opazili smo ... Zahović? Ne Slovenec ne Portugalec, temveč Brazilec!

Francoski tiskovni agenciji AFP se je hudo zatipkalo, kar pa mariborskega čudežnega dečka Luke Zahovića najbrž ne moti.

Objavljeno
01. oktober 2014 12.48
FBL-EUR-C1-SCHALKE-MARIBOR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Če vas zanima kaka pikantna skrivnost iz tabora slovenskega nogometnega šampiona Maribora, vprašajte svetovne tiskovne agencije. Tako se je pariški AFP dan pred drugim dvobojem nogometašev Maribora v ligi prvakov, uspešnim gostovanjem v Gelsenkirchnu pri Schalkeju (1:1), osmešil ob objavi zgornje fotografije treninga čudežnega dečka Luke Zahovića, ki je bil najzaslužnejši za zlata vredno točko v uvodnem obračunu v Ljudskem vrtu s Sportingom.

Nobena skrivnost ni več, da želijo komaj 18-letnega sina mariborske nogometne legende Zlatka Zahovića ujeti na svoj trnek Portugalci, ki bi ga radi videli v svojih mlajših reprezentančnih selekcijah. Toda, če vprašate AFP, ni Luka niti Slovenec niti Portugalec, temveč − Brazilec. Pod zgornjo fotografijo so namreč dodali podpis: »Ogrevanje brazilskega napadalca Maribora Luke Zahovića med treningom v Gelsenkirchnu večer pred dvobojem skupine G lige prvakov s Schalkejem.«

Mlademu mariborskemu biseru zapisano najbrž godi, čeprav seveda ni prejel nobenega povabila − kaj šele potnega lista − iz Brazilije. Glavno pa je, da je s predstavami v tej sezoni opozoril nase svetovno javnost, navsezadnje je − ob članu Olimpije Niku Omladiču − tudi najučinkovitejši strelec slovenskega prvoligaškega tekmovanja.