Pahor izročil Dragiću Jabolko navdiha

Predsednik države Borut Pahor je v predsedniški palači sprejel slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Dragića.

Objavljeno
22. maj 2014 19.06
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači v družbi dijakinj in dijakov Srednje ekonomske šole Ljubljana in učencev Osnovne šole Koseze sprejel košarkarja Gorana Dragića in mu izročil Jabolko navdiha.

Borut Pahor je v nagovoru poudaril, da je Dragić izjemen športnik, ki je segel po zvezdah, s svojimi dobrimi majhnimi ali velikimi dejanji pa je zgled, vzor in navdih celotni skupnosti. Gorana Dragića je tudi označil za idola mladih ljudi in dejal, da je slovenski košarkar pokazal, da zna biti tudi na parketu najtežjih življenjskih preizkušenj odločen »organizator igre« in »najbolj koristen igralec«.

»Je preprost, odprt in z dobroto osupne javnost, nazadnje tudi ob poplavah v naših sosednjih in prijateljskih državah. Misel na Gorana Dragića, na njegov spodbudni nasmeh in njegova odločna dejanja pa jim je ob tem obudila še vero v življenjski optimizem, v veselje ob uspešnem premagovanju ovir in v skupno zadovoljstvo ob doseženih ciljihje povedal predsednik države.

Dragić: Še naprej se bom trudil biti navdih mladim

Slovenski reprezentant Goran Dragić je ob sprejetju Jabolka navdiha dejal: »Igram košarko, košarka izraža mojo osebnost in to želim približati tudi mladim. V teh težkih časih bi rad s pozitivno miselnostjo in tudi z ostalimi športniki pomagal po svojih najboljših močeh in mislim, da so Slovenci zelo veliko pomagali, za kar se jim zahvaljujem. Še naprej se bom trudil biti to, kar sem in biti tudi navdih mladim, tako zunaj igrišča kot na njem. Igram za Slovenijo, da pokažem ta duh Slovencev in ga približam tudi celemu svetu.«