Plavalec novinarju ukradel kamero

Japonski plavalec Naoja Tomita je bil izključen iz japonske delegacije na azijskih igrah, ker je novinarju ukradel kamero.

Objavljeno
27. september 2014 17.17
GAMES-ASIAN/JAPAN-THEFT
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Inčeon - Iz Azije prihajajo precej nevsakdanje novice. Japonski plavalec Naoja Tomita je bil namreč izključen iz japonske delegacije na azijskih igrah, potem ko je priznal, da je južnokorejskemu novinarju ukradel kamero. Tomito je japonska reprezentanca nemudoma izključila.

Japonskemu plavalcu so policisti prišli na sled, ko so preučili posnetke varnostnih kamer na bazenu, Tomiti pa ni preostalo drugega, kot da krajo 7600 ameriških dolarjev vredne kamere prizna. Ob tem se južnokorejske oblasti še vedno odločajo, če bodo proti 25-letniku vložile obtožnico.

Plavalec se je za dogodek že opravičil, je pa japonski olimpijski komite krajo vseeno obsodil in jo označil kot zelo resno kršitev kodeksa obnašanja. »Japonski olimpijski komite priznava neprimerno obnašanje Naoje Tomite, zato smo se odločili, da ga izključimo iz naše delegacije,« je ob vsem skupaj dejal vodja japonske reprezentance na azijskih igrah Cujoši Aoki, ki je skupaj s sodelavci odločil tudi, da si bo moral Tomita sam plačati letalsko vozovnico za vrnitev na Japonsko. A šele prihodnji teden, ko bo južnokorejsko tožilstvo odločilo, ali bo proti Japoncu vložilo obtožnico.

Tomita je na sredinem finalu na 100 metrov prsno sicer zasedel četrto mesto, pred štirimi leti pa je na azijskih igrah in azijskem prvenstvu v kratkih bazenih na 200 metrov prsno zmagal.

Incident enega najboljših japonskih plavalcev pa ni edini z letošnjih azijskih iger, saj je policija morala zaslišati že iranskega uradnika in palestinskega nogometaša, ki sta bila zaslišana zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju.