Podrl »Borata« in si prislužil rdeči karton

Nogometni obračun angleških amaterskih moštev Dorchester Town in Havant and Waterloovillea je zaznamoval nenavaden incident, saj je na zelenico vdrl moški, ki je bil preoblečen v filmski lik Borat. Nogometaš Ashley Vickers ga je po nekaj minutah motenja igre podrl na tla in si za svojo potezo celo prislužil rdeči karton.

Objavljeno
08. marec 2011 16.49
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Nepovabljeni gost je na igrišče vdrl v 77. minuti amaterskega obračuna moštev Dorchester Town ter Havant and Waterloovillea in tako za nekaj minut prekinil samo igro. Najprej so ga nekoliko leno skušali zaustaviti varnostniki, a ker jim to ni uspelo, je posredoval nogometaš Ashley Vickers (Dorchester), ki je »Borata« podrl na tla. Na začudenje obeh moštev pa mu je glavni sodnik srečanja pokazal kar rdeči karton, že pred tem pa sta zelenico zapustila tudi dva njegova soigralca.

»Resnično sem zbegan. Na igrišče je vdrl moški, ampak varnostnikom se to ni zdelo nič posebnega. Mislil sem, da sem s svojo potezo celo napravil uslugo sodniku, saj sem imel v mislih le to, da je neznanca potrebno spraviti z igrišča, da lahko nadaljujemo z igro. Celo varnostniki so se mi zahvalili,« je po tekmi dejal Vickers.

»Kljub vsemu, se je sodnik odločil, da me izključi, kar je skregano z zdravo pametjo. Igralci nasprotnega moštva so sodniku prigovarjali naj me pusti v igri, predsednik nasprotnega moštva pa je šel še dlje, saj je želel namesto mene iz igre poslati kar svojega nogometaša,« je še pripomnil nesrečni igralec. Nogometaši Dorchestra so sicer nato izgubili tekmo, ki so jo končali le z osmimi nogometaši, z izidom 3:1.

Situacijo si oglejte v spodnjem videoposnetku