Požvižgajo se na pravila, lepotice ostajajo

Iz Monaka so sporočili, da bodo lepa dekleta v kneževini še naprej spremljala formulo 1 .

Objavljeno
06. april 2018 10.04
afp/AUTO-PRIX-F1-US-QUALIFYING
L. Z., STA
L. Z., STA
Monte Carlo – Ko trčita tradicija in sodobnost, mora ponavadi ena stran popustiti. V formuli 1 so se tako letos morala posloviti dekleta, ki so bila del protokola dirk pred začetkom. A morda ne povsem; v Monaku so napovedali, da bodo na svoji dirki ohranili dolgoletno tradicijo in da bodo na njihovi dirki ob hitrih voznikih tudi lepa dekleta.

Slovo »grind girls«, kot v angleščini imenujejo dekleta, katerih naloga je bila spremstvo dirkačev pred startom, nošenje startnih številk in pokroviteljskih dežnikov oziroma oznak ter še kakšna s promocijo formule 1 povezana dejavnost, je letos doseglo novo vodstvo formule 1.

Spremstvo otrok

Skupna Liberty Media, ki ima po novem v rokah vse niti dogajanja v tem tekmovanju, se je sklenila pri lovljenju zamujenih priložnosti – zaradi zaspanosti prejšnjega vodstva so ugotovili, da izgubljalo predvsem mlade navijače – ob uvedbi številnih tehničnih in tehnoloških novostih tudi zahvaliti za sodelovanje brhkim dekletom. Zaradi upoštevanja modernih družbenih standardov, enakopravnosti spolov in morebitnih očitkov nadlegovanja so sklenili, da njihova dejavnost ni več primerna, po novem so pred dirkami uvedli spremstvo otrok, kakršno že poznajo nogometne ekipe.

Kamere se bodo ustavljale na njih

A v Monaku veliko dajo na tradicijo, navsezadnje se hvalijo, da brez njih ne bi bilo formule 1, čeprav je prav njihova ozka in nevarna ulična trasa po sodobnih varnostnih in vseh drugih standardih še najmanj primerna za dirko formule 1. Toda tradicija je tako močna, da si je lahko predsednik tamkajšnjega avtomobilskega kluba Michel Boeri privoščil napoved, da bodo na njegovi dirki dekleta spet stala ob dirkalnikih.

»Mi z Liberty nimamo nobenih težav, razen te zadeve z 'grid girls'. Naša dekleta bodo zraven, pa čeprav morda brez sponzorskih oznak. Kamere pa se bodo zanesljivo ustavljale na njih, one so vendar lepši del naše formule 1,« je dejal v pogovoru za časnik Monaco-Matin.

Klasična preizkušnja v Monaku bo na sporedu 27. maja.